1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Zuurkool
  6. Duivelsvlees met zuurkool

Duivelsvlees met zuurkool

Door: planco

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 10-10-2009

Ingrediënten 6 personen


750 gram hamlappen in blokjes gesneden
500 gram uien in halve ringen gesneden
50 gram boter
1 blikje tomatenpuree
2 eetl. paprikapoeder
1 theel. karwijzaadjes
3 tenen knoflook
1 snufje zout en versgemalen peper
1 eetl. azijn
500 gram zuurkool
2 stuks zoetzure augurken fijngehakt
1 eetl. kappertjes
200 gram crème fraîche


Duivelsvlees met zuurkool
Duivelsvlees met zuurkool

Lekker wintergerecht

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Bak het vlees en de uien in een grote pan omscheppend in de boter tot ze beginnen te kleuren. Voeg de tomatenpuree, het paprikapoeder, de karwijzaadjes, de uitgeperste knoflook en wat zout en peper toe en laat nog kort bakken.

Bereidingswijze

Voeg de azijn, 1/4 liter water en de zuurkool toe en laat met het deksel op de pan circa 40 minuten zachtjes stoven. Voeg de augurkjes en de kappertjes toe, roer er de crème fraîche door en bind het vocht met aangeroerde maïzena of allesbinder.

Serveertip

Geef er gekookte aardappelen, aardappelpuree of bruin brood bij.



Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top