Echte hutspot

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Echte hutspot

    Echte hutspot

    Echte hutspot

Heerlijke ouderwetse stamppot. Grofgestampt voor extra smaak!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kilo winterpeen

1,5 kilo aardappel

500 gram uien

Halve theelepel kerriepoeder

Suiker (2 klontjes of 2 theelepels)

Roomboter

2 Bouillon blokjes (rund, kip, maakt niet uit)
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 506,46 kcal
Koolhydraten 95,42 g
Eiwitten 10,96 g
Vetten 4,81 g
Benodigdheden
- Hutspot stamper

- Diverse pannen

Voorbereiding

Winterpeen wassen, schillen en in kleine stukjes snijden.

Uien pellen en grof snijden.

Aardappel schillen en in ongeveer gelijke stukken snijden.

Bereidingswijze

Keukentimer instellen op 20 minuten. Stukken aardappel in pan met ruim water opzetten. Uien in pan met een klein klontje boter aanbraden met een halve theelepel kerriepoeder. Winterpeen toevoegen en kort meebakken. Water opgieten zodat groente net onder water staat. 2 bouillon blokjes en suiker toevoegen. Ongeveer 15 minuten laten pruttelen. Als het goed is, zijn de aardappelen en groenten tegelijkertijd gaar. Afgieten en alles in een grote pan gooien. Lekkere klont roomboter toevoegen en een paar keer goed stampen met de hutspot stamper. Niet alles tot prut stampen, een grove hutspot heeft meer smaak! Indien nodig met een pollepel nog even alles goed mengen.

Bron

Oud familierecept

Serveertip

Heerlijk met Gelderse rookworst, jus en een beetje mosterd. Keertje gek doen? Voeg een paar eetlepels zilveruitjes toe aan de jus. Heerlijk!

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

paulsteijns avatar
paulsteijns

Doorsturen

Home Recepten