Daging rendang (slow cooker)

  • Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 10-10-2009
  • Daging rendang (slow cooker)

    Daging rendang (slow cooker)

    Daging rendang (slow cooker)

  • Daging rendang (slow cooker)

    Daging rendang (slow cooker)

    Daging rendang (slow cooker)

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kg rundvlees in blokken
2 bakjes babi Rendang
2-3 dl bouillon van rundvleesblok
2 gesnipperde uien
Sambal Badjak
peper en zout
allesbinder.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Snijplank en slow cooker(elektrische)

Bereidingswijze

*Rundvlees met peper en zout
bestrooien en in de slowcooker.
*De ui bovenop het rundvlees.
*In een pannetje rundvleesbouillon
maken en de bakjes Rendang er
doorheen roeren, tot het opgelost is
doe er sambal naar smaak bij.
*het mengsel in de slowcooker gieten
op het rundvlees, totdat het bedekt is
met saus.
*Deksel op de slowcooker , tijd op 7 uur
zetten en de slowcooker aan zetten.
*De Daging rendal eventueel binden
met allesbinder.

Serveertip

Je kunt er ook nog het laatste uur champignons en paprika in blokjes erbij doen
Lekker met rijst en hete boontjes.
Ook lekker als stoofvlees bij patat.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

hans3333 avatar
hans3333 22-11-2017

@son7 , dat staat er niet , je gebruikt 2 a 3 dl bouillon gemaakt van bouillon van blokje , das dus meestal een liter maken van het blokje en in dit geval daar dus 2 a 3 dl. van gebruiken :)

ggiea avatar
ggiea 21-11-2017

De hoeveelheden kloppen precies. Je kunt altijd naar smaak toevoegen.In de bakjes Rendang is nl ook zout toegevoegd.Ik doe het de slow stand.

Son7 avatar
Son7 21-11-2017

1 bouillon blokje oplossen in 2-3 dl water ?

tonvandeblaak avatar
tonvandeblaak 21-11-2017

Op welke stand moet het slow of high

ggiea avatar
ggiea 08-06-2017

Die kunnen wel in de slowcooker, maar ik heb ze er apart bij gegeten.

Maritkuijten avatar
Maritkuijten 23-05-2017

De boontjes ook pas het laatste uur toevoegen of kunnen die niet in de slowcooker? :)

Lil1965 avatar
Lil1965 19-03-2017

Vandaag gemaakt en het was erg lekker heb er wat santen aan toegevoegd

hyacintje avatar
hyacintje 14-10-2013

Vanavond dit gerecht gemaakt, echt heerlijk!! Gelukkig maak ik stoofgerechten altijd voor 2 dagen.....

hcjw avatar
hcjw 06-09-2010

Gisteren gemaakt en een groot succes .. het vlees was supermals; de rest gaat vanavond weer op tafel. Wat is zo``n slowcooker toch heerlijk makkelijk. Groetjes, Helga

alidada avatar
alidada 27-10-2009

Hoi Agnes, ik heb je Daging Rendang weer gemaakt maar nu om in te vriezen, kon er moeilijk van af blijven (tja.. ik moest toch proeven???) enfin, het is nu ingevroren voor "een makkelijke dag". Groetjes, Louise

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten