Bourbon-mango pulled pork
- Canadees, Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op 10-10-2009
Keer om keer ga je dit maken... want het is zo smakelijk!! Probeer ook even met Grand Marnier marinade.
Ingrediënten 10 personen
- 1 Mango (groot)
- 1 Kg. Varkens schouder
- 1 Tl. Zwarte Peper
- 1/2 Tl. (kosher) zout
- 1/2 Tl. Chipolte Chili Peper
- 30 Ml. Balsamic Azijn
- 240 Ml. Water
- 1/2 Tl. Chipolte Chili peper
- 1 Tl. Honing
- 25 Ml. Bourbon Whiskey
- 340 Ml. Barbeque saus
Benodigdheden
SlowcookerVoorbereiding
Schil de mango en verwijder de pit. Plaats pit in slowcooker, Bewaar de mango fruit voor later.
Wrijf het vlees in met de volgende 3 specerijen.
Plaats in de slowcooker en voeg de azijn en water toe.
Op laag koken voor 5-8 uren.
Bereidingswijze
Als het vlees mals is, van de slowcooker verwijderen en uit elkaar trekken.
Vewijder het vocht en de pit uit de pan.
Puree de mango en doe dit in een pannetje met de laatste 4 ingredienten
Even verhitten en zachtjes door pruttelen voor 10 min.
Plaas het getrokken vlees met de saus terug in de slowcooker.
Kook het op hoog voor 2 uren zodat het vlees de saus goed heeft opgenomen.
Bron
Foto: S.Byrd
Serveertip
Seveer op een broodje.
Laatste reacties
Dit recept deze week geprobeerd. Wat is dit lekker. Volgende week weer.
Lijk me heerlijk en ga ik van``t zomer maken wanneer mango``s weer goedkoop is op de markt. Ik heb ook een slow cooker. Bedankt! Deon
Hoi Dirk, vorige week dit weer gemaakt en nu zoals het hoort ( met bbq saus en harde broodjes) Echt super lekker. Groetjes, Louise
Hoi Dirk, ik heb vorige week dit gemaakt en het was super! Aangezien hier geen mogelijkheid is om foto``s te plaatsen zal ik ze in je gastenboek zetten. Ik had een verkeerde timing gemaakt dus moest het vlees eerder gaar zijn. Ik heb het dus in brokken gesneden, ook heb ik een fout begaan.. ik had wat flessen bbq saus en een paar flessen chilli saus gekocht.. ik zag plotseling dat ik een hele fles chillisaus i.p.v. de bbq saus had gebruikt en ja... het was pittig! Al met al een recept om het nog een keer te maken en dan zoals jij het beschreven hebt. Het was jammer dat de harde broodjes op waren bij de bakker dus moest ik de zachte nemen.. ik denk dat dat bij dit gerecht een knapperig broodje lekkerder is. Ik maak dit dus beslist meer dan "nog een keer"!! Groetjes, Louise
Hoi Dirk, Ik heb je recept meegenomen. Lijkt me heerlijk. Ik heb geen slowcooker maar ga dit maken in de oven. Je hoort wel hoe het smaakte. Groet, Petra
Hoi Dirk dit lijkt me heel lekker, heb danwel geen slowcooker, maar neem aan dat het in de oven ook kan. Ik laat het je weten, groetjes frederique p.s. geniet van de sneeuw dit weekend, als het een maandag maar weer over is he ;-) fijn weekend
Lijkt me heerlijk Dirk, ik heb het meegenomen. Ik ga zo naar een Engelse winkel en gelijk even kijken of ik het Kosher salt en de Chipotle pepper kan kopen. Zo niet dan gebruik ik maar gewone chilli en ander zout (ik heb Maldon dat is ook heel lekker.) Groetjes, Louise