Heerlijke chili en paprika salsa.

  • Engels, Bijgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 09-10-2009
  • Heerlijke chili en paprika salsa.

    Heerlijke chili en paprika salsa.

    Heerlijke chili en paprika salsa.

  • Heerlijke chili en paprika salsa.

    Heerlijke chili en paprika salsa.

    Heerlijke chili en paprika salsa.

  • Heerlijke chili en paprika salsa.

    Heerlijke chili en paprika salsa.

    Heerlijke chili en paprika salsa.

  • Heerlijke chili en paprika salsa.

    Heerlijke chili en paprika salsa.

    Heerlijke chili en paprika salsa.

  • Heerlijke chili en paprika salsa.

    Heerlijke chili en paprika salsa.

    Heerlijke chili en paprika salsa.

  • Heerlijke chili en paprika salsa.

    Heerlijke chili en paprika salsa.

    Heerlijke chili en paprika salsa.

  • Heerlijke chili en paprika salsa.

    Heerlijke chili en paprika salsa.

    Heerlijke chili en paprika salsa.

  • Heerlijke chili en paprika salsa.

    Heerlijke chili en paprika salsa.

    Heerlijke chili en paprika salsa.

• Ik heb dit recept ooit van internet gehaald, weet niet meer van wie het is maar het was een Engels recept en ik denk dat het van Jamie was.
• Enfin, eindelijk een keer gemaakt. Wat mij "tegenhield" was dat ik zelf de paprika`s moest roosteren onder de grill, maar het gaat gewoon supersnel en de vellen kon ik er zo vanaf stropen.
• Ik heb het recept wel aangepast. En zoals ik het aangepast heb is het heel eenvoudig te maken, het is mij uitstekend bevallen. De smaak? SUPER LEKKER! en echt veel lekkerder dan een kant en klare salsa. Houdt je van een hele pittige salsa dan kan je in één of meer pepertjes de zaadjes laten zitten.

Deel dit recept

Ingrediënten
• 1 rode paprika.
• 1 rode puntpaprika ( dat heb ik gedaan maar je kan ook gewoon 2 rode paprika`s nemen).
• 3 grote rode chili pepers. (zaad verwijderd en heel fijn gesneden)
• 1 teentje knoflook (geperst).
• 1 kleine rode ui (fijn gesneden)
• 8 el goede olijfolie.
• 1 el rode wijnazijn.
• 1 handvol peterselie (fijn gesneden)
• 1 handvol basilicum (fijn gesneden).
• Zout en versgemalen zwarte peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
• Scherp mes.
• Grill.
• Kom.
• Plastic zak.

Voorbereiding

• Grill aanzetten tot hij gloeiend heet is.
• Ondertussen kopje van de paprika`s snijden, zaadlijsten verwijderen en in brede stukken snijden.
• De stukken op een bakplaat vlak onder de grill schuiven en wachten tot ze zwartgeblakerd zijn.
• Doe deze stukken in een plastic zak en laat ze "stomen" tot ze bijna (of geheel) afgekoeld zijn.
• Nu kan je het vel er supermakkelijk eraf trekken.

Bereidingswijze

• Snijd de ontvelde paprika`s fijn.
• Doe de olijfolie plus de rode wijnazijn in een kom.
• Voeg de ui, chili pepers,knoflook, rode ui, fijn gesneden rode paprika`s, peterselie, basilicum en peper en zout naar smaak toe.
• Roer goed en PROEF. Mmm..
• Het moet minstens 1 uur staan voordat je de "echte smaak" kan proeven.
• Ik heb het in een bakje in de koelkast gezet. Al een paar keer ervan gesnoept en het wordt steeds lekkerder

Bron

Internet maar helemaal veranderd naar eigen smaak en inzicht.

Serveertip

Het is eigenlijk een borrelhapje en we gaan ervan genieten bij de borrel met lekkere sneetjes Focaccia .. Maar als bijgerecht bij bvb rijst/spaghetti enz. zal ik dit ook zeker gaan maken… (weer eens wat anders)

Laatste reacties

jocucina avatar
jocucina 25-12-2011

Hallo Louise, Nee, zover ik weet is het geen engels recept. Bedankt voor je mail met dit recept. Groetjes Joke

professoroud avatar
professoroud 27-06-2011

Hallo Louise, Gisteren jouw salsa geserveerd als onderdeel bij mijn Aziatisch verjaarsbuffet. Het is weliswaar Engels, maar ik vond het er prima bij passen. Gasten waren zeer verrast. Bedankt! Groetjes, Jos

pwiggers avatar
pwiggers 09-06-2011

Hoi Louise, Jouw lekkere salsa blijft een succes. Nu weer gemaakt omdat ik het weekend 6 logees krijg. Heerlijk! Groet, Petra

pwiggers avatar
pwiggers 02-11-2010

Afgelopen weekend weer je salsa gemaakt. Ik heb nu gegrilde paprika``s uit een pot gebruikt omdat ik niet veel tijd had. Ook toen smaakte de salsa erg lekker. Restant in bakjes gedaan om in te vriezen. Altijd lekker door pasta of bij een volgende borrel. Deze keer heb ik je salsa vooral gebruikt in mijn pompoensoep. Weer bedankt Louise.

pwiggers avatar
pwiggers 15-08-2010

Nog even een toevoeging: al mijn vriendinnen wilden het recept en dat hebben ze gekregen! Petra

pwiggers avatar
pwiggers 15-08-2010

Hoi Louise, Gisteren tijdens mijn "leesclubweekend" heb ik voor bij de borrel je salsa gemaakt. Het viel heel erg in de smaak. Ik vond het ook erg lekker. Was eerst bang dat de salsa te heet zou zijn met 3 pepers. Maar wat viel dat mee. Het was precies goed. Echt een TOPPER. Nogmaals bedankt voor het recept. Groetjes, Petra

canadutch avatar
canadutch 12-06-2010

Hallo Louise, ik ben vaak gemakzuchtig geweest met chili maken (van een pakje nota bene!), maar dit recept is toch wel de moeite waard om te maken. We koken meer en meer "vers" thuis en dit past er precies bij! Ziet er heerlijk uit, zo meenemen maar. Groetjes en bedankt....Dirk

hcjw avatar
hcjw 30-05-2010

Ik heb het nu al twee keer klaar gemaakt en iedereen is er weg van; was inderdaad benieuwd naar zelf paprika``s grillen, maar dat valt inderdaad reuze mee!

annieov avatar
annieov 11-10-2009

hoi Louise, Ik verzamel op het moment paprikarecepten. Dit is een mooie aanvulling. Dank je wel. Groetjess

rmdelvoie avatar
rmdelvoie 11-10-2009

Louise, ik heb al vele recepten voor tomaten salsa gezien, maar dit is het eerste recept voor paprika salsa. Ik neem het mee en zal je laten weten hoe het gelukt is. Bedankt, Margrit

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten