
3 grote uien.
1 eetlepel olijfolie.
2 tenen knoflook (of meer naar smaak) uitgeperst.
1 grote groene paprika (in blokjes).
400 gram mager rundergehakt.
1 blik tomatenblokjes.
1½ theelepel chilipoeder.
1½ eetlepel bloem.
1½ eetlepel bruine suiker.
1 groot blikje tomatenpuree.
1 grote pot bruine bonen.
2 lente-uitjes in ringetjes gesneden.
Grote koekenpan of wok met deksel
2 kommen.
Mes.
Snijplank.
Schuimspaan
Er staan heel veel Chili con carne recepten op Smulweb maar dit is mijn eigen recept zoals ik het altijd maak en het is toch een beetje anders dan anders en dit keer had ik mijn fototoestel "in de aanslag"... Tja..wat kan ik zeggen over "mijn Chili" Het is gewoon een heerlijke Herfst/Winterkost. Het bevat 410 calorieën per persoon dus niet echt een "dikmaker" en de komkommersalade (zie link) is ook slank.
Rul het gehakt zachtjes (zonder olie of 1 tl olie) tot het lichtbruin is, schep uit de pan, doe over in een kom.
Voeg een scheutje olie toe in dezelfde pan en bak op een zacht vuurtje de uien, knoflook en paprika tot alles zacht is.
Neem een andere kom, doe daar in de chilipoeder, bloem, bruine suiker en tomatenpuree en roer tot een dikke saus. (gaat heel snel)
Voeg dan het gehakt bij het ui/knoflook en paprika mengsel.
Voeg de tomatenblokjes toe.
Voeg de dikke saus toe.
Voeg versgemalen peper/zout naar smaak toe. Goed roeren.
Leeg nu de pot bruine bonen boven de pan ( dus met het vocht)
Laat 10-15 minuten zachtjes pruttelen, af en toe roeren om aanzetten te voorkomen.
Voeg de laatste 5 minuten de gesneden lente-uitjes toe.
Het recept is behoorlijk pittig door de chilipoeder dus houdt je niet van heel pittig neem dan minder chilipoeder (proef want toevoegen kan altijd nog).
Dit is een maaltijd op zich en eigenlijk hoef je hier niets bij te eten. Maar deze frisse komkommersalade smaakte hier erg lekker bij. (recept is van Sharktales en is een Sonja Bakker recept). Hieronder de link)
http://www.smulweb.nl/1152549/koken/recept/
Afrim214 29-12-2019
Was heerlijk. Ik heb er pas op het laatst nog wat extra chilipeper bijgedaan, zodat het niet zo pittig zou zijn. Ik vind het lekker met rijst en nog een scheut ketjap manis.
pwiggers 20-07-2017
Ik heb ook nog foto's gemaakt die niet zo goed gelukt zijn maar ik zet ze er wel op. Kijk maar wat je ermee doet.
pwiggers 20-07-2017
Gisteren gegeten Louise en het was heerlijk. Rob zei een paar keer hoe lekker hij het vond. Ik heb al je ingrediënten gebruikt maar het wel iets gemakkelijker klaargemaakt. Eerst gehakt gebraden, Ui, knoflook en paprika toegevoegd en meegebakken. Daarna tomatenpuree meegebakken. Kruiden, suiker en bloem erover gestrooid. Even meegebakken. Tomatenstukjes erbij en daarna de bonen met vocht en op het laatst de lenteuitjes. Heerlijk gerecht. Gemakkelijk te maken. Voor ons een TOP. Lieve groetjes, Petra
meeuw405 18-07-2017
Helaas nu pas een reactie maar het was voortreffelijk. Ik had een kleine pot bonen voor chili con carne dus meer een pot gemixte bonen erbij. Heerlijk!!!!!
pwiggers 12-07-2017
Hoi Louise, ik kwam jouw chili con carne net tegen en kreeg er gelijk trek in. Ik wil hem gauw een keertje maken. Liefs en groetjes, Petra