1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Multi-culturele keuken
  5. Mijn chili con carne.

Mijn chili con carne.

Door: alidada

  • Multi-cultureel, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 09-10-2009

Ingrediënten 4 personen


3 grote uien.
1 eetlepel olijfolie.
2 tenen knoflook (of meer naar smaak) uitgeperst.
1 grote groene paprika (in blokjes).
400 gram mager rundergehakt.
1 blik tomatenblokjes.
1½ theelepel chilipoeder.
1½ eetlepel bloem.
1½ eetlepel bruine suiker.
1 groot blikje tomatenpuree.
1 grote pot bruine bonen.
2 lente-uitjes in ringetjes gesneden.


Verder heb je nodig


Grote koekenpan of wok met deksel
2 kommen.
Mes.
Snijplank.
Schuimspaan

Mijn chili con carne.
Mijn chili con carne.
Mijn chili con carne.
Mijn chili con carne.
Mijn chili con carne.
Mijn chili con carne.
Mijn chili con carne.
Mijn chili con carne.
Mijn chili con carne.
Mijn chili con carne.
Mijn chili con carne.
Mijn chili con carne.

Er staan heel veel Chili con carne recepten op Smulweb maar dit is mijn eigen recept zoals ik het altijd maak en het is toch een beetje anders dan anders en dit keer had ik mijn fototoestel "in de aanslag"... Tja..wat kan ik zeggen over "mijn Chili" Het is gewoon een heerlijke Herfst/Winterkost. Het bevat 410 calorieën per persoon dus niet echt een "dikmaker" en de komkommersalade (zie link) is ook slank.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Rul het gehakt zachtjes (zonder olie of 1 tl olie) tot het lichtbruin is, schep uit de pan, doe over in een kom.
Voeg een scheutje olie toe in dezelfde pan en bak op een zacht vuurtje de uien, knoflook en paprika tot alles zacht is.
Neem een andere kom, doe daar in de chilipoeder, bloem, bruine suiker en tomatenpuree en roer tot een dikke saus. (gaat heel snel)

Bereidingswijze

Voeg dan het gehakt bij het ui/knoflook en paprika mengsel.
Voeg de tomatenblokjes toe.
Voeg de dikke saus toe.
Voeg versgemalen peper/zout naar smaak toe. Goed roeren.
Leeg nu de pot bruine bonen boven de pan ( dus met het vocht)
Laat 10-15 minuten zachtjes pruttelen, af en toe roeren om aanzetten te voorkomen.
Voeg de laatste 5 minuten de gesneden lente-uitjes toe.
Het recept is behoorlijk pittig door de chilipoeder dus houdt je niet van heel pittig neem dan minder chilipoeder (proef want toevoegen kan altijd nog).

Serveertip

Dit is een maaltijd op zich en eigenlijk hoef je hier niets bij te eten. Maar deze frisse komkommersalade smaakte hier erg lekker bij. (recept is van Sharktales en is een Sonja Bakker recept). Hieronder de link)
http://www.smulweb.nl/1152549/koken/recept/



Deel dit recept

Reacties (32)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van alidada
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top