Mijn chili con carne.

  • Multi-cultureel, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 09-10-2009
  • Mijn chili con carne.

    Mijn chili con carne.

    Mijn chili con carne.

  • Mijn chili con carne.

    Mijn chili con carne.

    Mijn chili con carne.

  • Mijn chili con carne.

    Mijn chili con carne.

    Mijn chili con carne.

  • Mijn chili con carne.

    Mijn chili con carne.

    Mijn chili con carne.

  • Mijn chili con carne.

    Mijn chili con carne.

    Mijn chili con carne.

  • Mijn chili con carne.

    Mijn chili con carne.

    Mijn chili con carne.

Er staan heel veel Chili con carne recepten op Smulweb maar dit is mijn eigen recept zoals ik het altijd maak en het is toch een beetje anders dan anders en dit keer had ik mijn fototoestel "in de aanslag"... Tja..wat kan ik zeggen over "mijn Chili" Het is gewoon een heerlijke Herfst/Winterkost. Het bevat 410 calorieën per persoon dus niet echt een "dikmaker" en de komkommersalade (zie link) is ook slank.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
3 grote uien.
1 eetlepel olijfolie.
2 tenen knoflook (of meer naar smaak) uitgeperst.
1 grote groene paprika (in blokjes).
400 gram mager rundergehakt.
1 blik tomatenblokjes.
1½ theelepel chilipoeder.
1½ eetlepel bloem.
1½ eetlepel bruine suiker.
1 groot blikje tomatenpuree.
1 grote pot bruine bonen.
2 lente-uitjes in ringetjes gesneden.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Grote koekenpan of wok met deksel
2 kommen.
Mes.
Snijplank.
Schuimspaan

Voorbereiding

Rul het gehakt zachtjes (zonder olie of 1 tl olie) tot het lichtbruin is, schep uit de pan, doe over in een kom.
Voeg een scheutje olie toe in dezelfde pan en bak op een zacht vuurtje de uien, knoflook en paprika tot alles zacht is.
Neem een andere kom, doe daar in de chilipoeder, bloem, bruine suiker en tomatenpuree en roer tot een dikke saus. (gaat heel snel)

Bereidingswijze

Voeg dan het gehakt bij het ui/knoflook en paprika mengsel.
Voeg de tomatenblokjes toe.
Voeg de dikke saus toe.
Voeg versgemalen peper/zout naar smaak toe. Goed roeren.
Leeg nu de pot bruine bonen boven de pan ( dus met het vocht)
Laat 10-15 minuten zachtjes pruttelen, af en toe roeren om aanzetten te voorkomen.
Voeg de laatste 5 minuten de gesneden lente-uitjes toe.
Het recept is behoorlijk pittig door de chilipoeder dus houdt je niet van heel pittig neem dan minder chilipoeder (proef want toevoegen kan altijd nog).

Serveertip

Dit is een maaltijd op zich en eigenlijk hoef je hier niets bij te eten. Maar deze frisse komkommersalade smaakte hier erg lekker bij. (recept is van Sharktales en is een Sonja Bakker recept). Hieronder de link)
http://www.smulweb.nl/1152549/koken/recept/

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Afrim214 avatar
Afrim214 29-12-2019

Was heerlijk. Ik heb er pas op het laatst nog wat extra chilipeper bijgedaan, zodat het niet zo pittig zou zijn. Ik vind het lekker met rijst en nog een scheut ketjap manis.

pwiggers avatar
pwiggers 20-07-2017

Ik heb ook nog foto's gemaakt die niet zo goed gelukt zijn maar ik zet ze er wel op. Kijk maar wat je ermee doet.

pwiggers avatar
pwiggers 20-07-2017

Gisteren gegeten Louise en het was heerlijk. Rob zei een paar keer hoe lekker hij het vond. Ik heb al je ingrediënten gebruikt maar het wel iets gemakkelijker klaargemaakt. Eerst gehakt gebraden, Ui, knoflook en paprika toegevoegd en meegebakken. Daarna tomatenpuree meegebakken. Kruiden, suiker en bloem erover gestrooid. Even meegebakken. Tomatenstukjes erbij en daarna de bonen met vocht en op het laatst de lenteuitjes. Heerlijk gerecht. Gemakkelijk te maken. Voor ons een TOP. Lieve groetjes, Petra

meeuw405 avatar
meeuw405 18-07-2017

Helaas nu pas een reactie maar het was voortreffelijk. Ik had een kleine pot bonen voor chili con carne dus meer een pot gemixte bonen erbij. Heerlijk!!!!!

pwiggers avatar
pwiggers 12-07-2017

Hoi Louise, ik kwam jouw chili con carne net tegen en kreeg er gelijk trek in. Ik wil hem gauw een keertje maken. Liefs en groetjes, Petra

meeuw405 avatar
meeuw405 12-07-2017

Hallo, je recept meegenomen en vandaag maken. Je hoort (leest) ervan hoe wij het vonden. Smulgroet Els

alidada avatar
alidada 26-04-2017

Dank je wel Ronniekokkie, dat vind ik namelijk ook! ;)

Ronniekokkie avatar
Ronniekokkie 26-04-2017

smaak is geweldig beter dan met pakjes

irisdekok avatar
irisdekok 24-03-2016

Al vaak gemaakt, en vanavond weer. Dank je wel!

omajan avatar
omajan 31-12-2015

Vanavond deze heerlijke chili gegeten. Ik heb al enkele lekkere chili recepten maar deze is net iets anders. Hij is nu al onze favoriet. Groetjes Marianne

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten