Een zalmmoot met een dragon kappertjesroom

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 09-10-2009
  • Een zalmmoot met een dragon kappertjesroom

    Een zalmmoot met een dragon kappertjesroom

    Een zalmmoot met een dragon kappertjesroom

Een niet te moeilijk en lekker gerecht!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 moten zalm
25 gram boter
Zout en peper
25 gram boter
2 dl crème fraiche
2 el gesnipperde verse dragon en enkele toefjes
2 el kappertjes
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Bestrooi de moten zalm met zout en peper. Verhit de boter in een koekenpan en bak de moten in 1-2 minuten per kant lichtbruin en gaar. Neem de moten uit de pan en houd ze, afgedekt met aluminium folie, warm.
Roer de crème fraiche door het bakvet en breng die al roerende aan de kook. Roer de dragon en kappertjes erdoor en breng de saus op smaak met zout en peper.
Leg de moten zalm op de borden en schap de saus erop en eromheen. Garneer met dragon.
Lekker met pasta en gegratineerde gevulde venkel bijvoorbeeld.

Bron

Lekker feestelijk

Laatste reacties

rmdelvoie avatar
rmdelvoie 16-10-2009

Heerlijk lijkt me dit recept, ik ga het meenemen voor de volgende keer dat ik zalm maak. Bedankt, Margrit

antoniake avatar
antoniake 10-10-2009

meegenomen,bedankt marianne nog een fijne zondag groetjes tooske

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten