1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Mediterrane keuken
  5. Fattoush

Fattoush

  • Mediterraan, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 09-10-2009

Ingrediënten 4 personen


1 komkommer
4 vleestomaten
1 grote rode ui
2 bosuitjes
1 groene paprika
circa 12 zwarte olijven zonder pit
150 g feta
4 tot 6 pitabroodjes
4 eetl. olijfolie
2 eetl. citroensap
zout en versgemalen peper



Fattoush
Fattoush

Dit recept kan met pittabrood maar ook heel goed met een heerlijk ander brood

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Halveer de gewassen komkommer in de lengte, schrap er met een lepel de zaadjes uit en snijd de komkommerhelften in plakjes. Snijd de tomaten in blokjes. Snipper de ui grof. Snijd de bosuitjes in ringetjes. Snijd de paprika zonder de zaadlijsten en de zaadjes in blokjes. Snijd de olijven in plakjes. Verkruimel de feta grof. Bak de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking bruin en knapperig.

Bereidingswijze

Doe de komkommer, de tomaat, de ui, de bosui, de paprika, de olijven en de feta in een kom en schep door elkaar. Bedruppel met de olijfolie en het citroensap en bestrooi met wat zout en peper. Schep nogmaals door. Snijd de broodjes in brede repen en leg ze om de salade. Serveer meteen om te voorkomen dat de komkommer teveel vocht afgeeft en het brood zacht wordt.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top