1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Scandinavische keuken
  5. Gehaktbrood

Gehaktbrood

Door: antpe

  • Scandinavisch, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 09-10-2009

Ingrediënten 4 personen


2 uien
20 gr. boter
1000 gr. gehakt
2 eieren
100 gr. paneermeel
2 tl. zout
1 tl. peper
nootmuskaat
2 el. fijngehakte peterselie
200 gr. roompatè
50 gr. ontbijtspek


Gehaktbrood
Gehaktbrood

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Pel de ui en snipper hem. Fruit hem zacht in de boter. Kneed de uien, eieren, paneermeel, zout, peper, nootmuskaat en fijngehakte peterselie door het gehakt. Vorm er een niet te dunne lap van met de lengte van een kleine cakevorm. Vorm van de patè een rol en wikkel die in plakjes spek. Leg deze in het midden van het gehakt. Vouw het gehakt er omheen. Druk dit voorzichtig in een cakevorm.
Bak het gehaktbrood in ruim een uur gaar in een voorverwarmde oven 200*C. Zet onderin de oven een bakje water.

Serveertip

Eet het gehaktbrood warm bij de maaltijd. Gebruik de rest voor op brood of als snack tussendoor.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van antpe
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top