spruitjes en erwtjes in limoen-hazelnootboter

  • Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 09-10-2009
  • spruitjes en erwtjes in limoen-hazelnootboter

    Spruitjes en erwtjes in limoen-hazelnootboter

    Spruitjes en erwtjes in limoen-hazelnootboter

Hoezo zijn spruitjes vies?We hebben hiermee zelfs de grootste spruitjeshater aan de spruit gekregen.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
* 350 g spruitjes,gehalveerd,
* 4 eetl roomboter,
* de geraspte schil van 2 limoentjes,
* 3 eetl gehakte hazelnoten,
* 100 g kleine erwtjes,diepvries,
* versgemalen zwarte peper,
* zout.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
droge koekenpan - kookpan - kom - ijswater - hapjespan.

Voorbereiding

Rooster de gehakte hazelnoten in de droge koekenpan.

Bereidingswijze

Kook de gehalveerde spruitjes zo`n 5 minuutjes in gezouten water,giet ze af en doe ze in een kom met ijswater.
Giet ze af in een vergiet.
Smelt de boter in de hapjespan,doe er de erwtjes,de limoenrasp,de spruitjes,flink wat versgemalen zwarte peper en zout naar smaak bij.
Schep goed om en bak op een middelhoog vuur tot de erwtjes net gaar zijn onder af en toe omscheppen,gedurende 6 minuten.
Bestrooi met de geroosterde hazelnootjes en schep ze erdoor.

Bron

Maple spice.

Serveertip

Lekker met aardappelpuree.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten