1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Bloemkool
  5. Bloemkool wokken
  6. Bloemkool masala (Surinaamse bloemkool)

Bloemkool masala (Surinaamse bloemkool)

  • Surinaams, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 09-10-2009

Ingrediënten 4 personen


1 bloemkool
0,5 ui, gesnipperd
2 tl tomatenpuree
1 el kerrie
zout
1 teen verse knoflook, geperst
400 ml heet water
olijfolie
0,5 fijngesneden vers pepertje


Add to JUMBO shopping list


Bloemkool masala (Surinaamse bloemkool)
Bloemkool masala (Surinaamse bloemkool)
Bloemkool massala

In bereiding

In bereiding
Bloemkool masala (Surinaamse bloemkool)
Bloemkool masala (Surinaamse bloemkool)
Bloemkool masala (Surinaamse bloemkool)
Bloemkool masala (Surinaamse bloemkool)
Bloemkool masala (Surinaamse bloemkool)
Bloemkool masala (Surinaamse bloemkool)
Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Was de bloemkool en snijd hem in roosjes.
Verhit 2 à 3 el olie in de wok en fruit de ui in de olie. Kook alvast water. Fruit de knoflook en peper even mee met de ui. Doe de kerrie en tomatenpuree erbij, roer goed om en voeg dan de bloemkool toe en direct het hete water erbij. Schep alles goed om, zodat de kerrie overal goed kan intrekken. Zout naar smaak en met het deksel op de pan laten koken.
Laat koken tot het water nagenoeg is verdampt, maar let er op dat de bloemkool niet te slap wordt.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Lekker met rijst of gekookte of gebakken aardappels.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van renate999


Reacties (12)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van renate999
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top