Bloemkool masala (Surinaamse bloemkool)

  • Surinaams, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 09-10-2009
  • Bloemkool masala (Surinaamse bloemkool)

    Bloemkool masala (Surinaamse bloemkool)

    Bloemkool masala (Surinaamse bloemkool)

  • Bloemkool masala (Surinaamse bloemkool)

    Bloemkool masala (Surinaamse bloemkool)

    Bloemkool masala (Surinaamse bloemkool)

  • Bloemkool masala (Surinaamse bloemkool)

    Bloemkool masala (Surinaamse bloemkool)

    Bloemkool masala (Surinaamse bloemkool)

  • Bloemkool masala (Surinaamse bloemkool)

    Bloemkool masala (Surinaamse bloemkool)

    Bloemkool masala (Surinaamse bloemkool)

  • Bloemkool masala (Surinaamse bloemkool)

    Bloemkool masala (Surinaamse bloemkool)

    Bloemkool masala (Surinaamse bloemkool)

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 bloemkool
0,5 ui, gesnipperd
2 tl tomatenpuree
1 el kerrie
zout
1 teen verse knoflook, geperst
400 ml heet water
olijfolie
0,5 fijngesneden vers pepertje
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Was de bloemkool en snijd hem in roosjes.
Verhit 2 à 3 el olie in de wok en fruit de ui in de olie. Kook alvast water. Fruit de knoflook en peper even mee met de ui. Doe de kerrie en tomatenpuree erbij, roer goed om en voeg dan de bloemkool toe en direct het hete water erbij. Schep alles goed om, zodat de kerrie overal goed kan intrekken. Zout naar smaak en met het deksel op de pan laten koken.
Laat koken tot het water nagenoeg is verdampt, maar let er op dat de bloemkool niet te slap wordt.

Serveertip

Lekker met rijst of gekookte of gebakken aardappels.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

bralinjo avatar
bralinjo 04-05-2020

gisteren dit recept gemaakt.Wij vonden het wat tegenvallen. Ik ben er over aan het nadenken wat ik nog aan het recept toe kan voegen om de smaak wat op te halen, dan geven we het nog een nieuwe kans.

Jpbhaan avatar
Jpbhaan 11-08-2018

Een lekkere andere manier om bloemkool te eten

imkw avatar
imkw 09-02-2018

Was erg lekker. Heb het vocht niet allemaal laten verdampen. Toen de bloemkool beetgaar was heb ik het vocht met was sausbinder ingedikt. Tot slot nog taugé toegevoegd. Gegeten met basmatirijst, Indisch gehaktbrood, Indonesische satésaus, ei en kroepoek.

Nelly5744 avatar
Nelly5744 12-01-2017

Beetje anders gedaan. De bloemkool geblancheerd en daarna in het sausje gedaan. Was bang voor al dat water. Was lekker!

sniperb5005 avatar
sniperb5005 23-09-2015

Vooral niet teveel heet water zodat de bloemkool echt stevig blijft - de smaak is echt zeer lekker!

sniperb5005 avatar
sniperb5005 23-09-2015

Lekker, ech lekker

seferine avatar
seferine 18-09-2013

Renate, ik vond het heerlijk je bloemkool, jouw bloemkool is nog wit die van mij werd door de tomatenpuree rood, kortom ik heb genoten en hij komt vaker op tafel, Dank je Groetjes Seferine

seferine avatar
seferine 15-09-2013

Hallo Renate, ik ga deze bloemkool vanavond eten, je hoort nog van me wat ik er van vond. Groetjes Seferine

etwolde avatar
etwolde 29-07-2012

Heerlijk, deze bloemkool, en zelfs ik, die niet heel goed kan koken, heeft `t gered met dit recept, thanks!

lommsebadjakker avatar
lommsebadjakker 22-07-2012

hoihoi , dit recpet is overheerlijk gr joost

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten