Gerookte makreelpate met whisky

  • Engels, Borrelhapje
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 27-04-1999

Lekker met warme toast en een glas Dahlwinnie

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
200 gram gerookte makreel; 75 gram gesmolten boter; 1 theelepel ansjovisextract; 6 cl Dahlwinnie; 1 eetlepel room; zout; peper; nootmuskaat; een theelepel bieslook; een theelepel dille (diepvries AH).
Toast of Schotse haverkoekjes.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Blender of staafmixer.

Bereidingswijze

Leg de makreel in een pan met koud water en breng langzaam aan de kook. Laat de vis een minuut sudderen. Haal de vis uit de pan en laat hem goed uitlekken, verwijder daarna de graten. Doe de vis in een blender en mix (kan ook met een staafmixer). Voeg nu de ansjovisextract, de whisky, de room, wat zout peper, nootmuskaat een lepeltje bieslook en wat dille toe. Meng tot een gladde massa is verkregen. Vul een schaal met dit mengsel en sluit het af met de gesmolten boter.

Serveertip

Serveer met wat citroen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten