Harira

  • Marokkaans, Soep
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 08-10-2009
  • Harira

    Harira

    Harira

Heerlijke Marokkaanse soep.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
• 450 gram lamsvlees
• 100 gram rode linzen
• 100 gram geweekte gedoogde kikkererwten
• 4 grote vleestomaten
• 1 rode ui
• 1 citroen
• 1 blik tomatenpuree
• 1 theelepel kaneel
• 1 theelepel komijn
• 1 theelepel cayennepeper
• 1 theelepel gemberpoeder
• 1 vers bosje platte peterselie
• 1 bosje verse koriander
• enkele draadjes saffraan
• 1 rode peper
• 50 gram boter
• 1 liter water
• 1 eetlepel bloem
peper
• zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Week de kikkererwten en linzen en nacht voor.

Snijd het lamsvlees in blokjes van ongeveer 2 centimeter.
Wrijf het goed in met kaneel, cayennepeper, gemberpoeder en komijn.
Verhit in een grote pan de boter en bak hierin het lamsvlees even snel om.
Snipper de ui, hak de koriander (bewaar wat voor de afwerking), de peterselie en het pepertje fijn en bak dit bij het lamsvlees.

Roer hier de tomatenpuree doorheen en voeg de linzen en kikkererwten toe.
Schenk hier beetje bij beetje het water op en roer het geheel goed door.
Snijd de tomaat in grove stukken en doe deze erbij.
Voeg de saffraan toe en doe de deksel op de pan.
Meng door de bloem een beetje water, tot het een papje wordt en voeg dit toe aan de soep, om deze te binden. Maak de soep af met wat citroensap.
Doe wederom de deksel op de pan en laat de soep zachtjes pruttelen.
Bestrooi met wat fijngeknipt korianderblad.

Serveertip

Geef er Marokkaanse of Turks brood bij.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten