1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Garnalen
  5. Aardappelsoep met zalm en Hollandse garnalen

Aardappelsoep met zalm en Hollandse garnalen

Door: planco

  • Nederlands, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 06-10-2009

Ingrediënten 4 personen


2 eetlepels olijfolie
1 grote ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
500 g kruimige aardappelen, in blokjes
1 theelepel gedroogde tijm
1 liter visbouillon (van tabletten)
400 g verse zalmfilet, in dunne plakjes
100 g Hollandse garnalen
1 dunne prei, in dunne ringetjes
100 g feta, verkruimeld
15 g verse basilicum of peterselie, fijngeha


Verder heb je nodig


Soeppan ,staafmixer

Aardappelsoep met zalm en Hollandse garnalen
Aardappelsoep met zalm en Hollandse garnalen

Lekkere goedgevulde soep voor de lunch maar ook als diner lekker met brood

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de ui en knoflook heel zachtjes glazig. Schep de aardappel en tijm erdoor en bak alles nog 2-3 minuten. Voeg de visbouillon toe en kook de aardappel in 10 minuten zachtjes gaar. Leg de plakjes zalmfilet met de garnalen in vier grote wijde soepkommen. Strooi de prei en feta erover.

Bereidingswijze

Pureer de aardappel in de bouillon met een staafmixer tot een gladde, lichtgebonden soep. Laat de soep nog enkele minuten zachtjes doorkoken en voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de gloeiend hete soep op de vis in de kommen.

Serveertip

Serveer direct. Lekker met focaccia of stokbrood

Bron

Nederlands visbureau



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top