Tofu-bitterballen met mosterdsaus

  • Vegetarisch, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 05-10-2009

Deel dit recept

Ingrediënten
1 blok tofu naturel
2 wortels
1 ui
1 cm verse gemberwortel
150 g bloem
5 el Japanse sojasaus
3 el mosterd
3 el citroensap
2 el appeldiksap
fijn zeezout
olie om te frituren
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Frituurolie verhitten tot 170 :C.
Tofu fijnhakken.
Worteltjes schoonmaken, wassen en raspen.
Ui pellen en snipperen.
Gember schillen en raspen.
In kom tofu, wortel, ui, gember, bloem en sojasaus pureren tot een samenhangende massa.
Massa tot 15 balletjes kneden en in gedeelten in 4 à 6 minuten goudbruin en krokant frituren.
Laten uitlekken op keukenpapier.

In kommetje mosterd, citroensap en appeldiksap tot sausje kloppen.
Op smaak brengen met zeezout
Tofu-bitterballen warm of koud serveren met mosterdsaus.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten