1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Champignonragout

Champignonragout

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 05-10-2009

Ingrediënten 4 personen


600 g kastanjechampignons
1 flinke ui
1 tot 2 teentjes knoflook
50 g boter
150 g rookspek in reepjes
1 theel. gedroogde dragon
1 theel. gedroogde tijm
0.12 l kippenbouillon of gevogeltefond
0.12 l droge witte wijn
200 gram crème fraîche allesbinder of aangeroerde maizena
zout en versgemalen peper
2 eetl. fijngehakte peterselie



Champignonragout
Champignonragout
Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Borstel de champignons schoon. Verwijder een plakje van de steel en snijd de champignons in plakjes of halveer ze. Snipper de ui en de knoflook.

Bereidingswijze

Verhit de boter in een pan met een dikke bodem en laat het spek kort uitbakken. Voeg de ui, de knoflook, de dragon en de tijm toe en laat fruiten tot de ui glazig is. Voeg de champignons toe en laat ze omscheppend bakken tot het vrijgekomen vocht is verdampt. Blus af met de bouillon (of de fond) en de wijn en breng aan de kook. Roer er de crème fraîche door en bind de saus met allesbinder of maïzena. Breng de ragout op smaak met wat zout en peper en bestrooi voor het serveren met de peterselie.

Serveertip

Lekker met rijst en bijvoorbeeld broccoli.

Bron

Boodschappen



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top