1. Home
  2. Recepten
  3. Hongaarse keuken
  4. Goulash
  5. Goulash a la louise - Slowcooker oven of gas

Goulash a la louise - Slowcooker oven of gas

  • Hongaars,
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 05-10-2009

Ingrediënten 4 personen


350 gram Runderriblappen
350 gram hamlappen
1 bakje spekblokjes
1 el boter
3 grote uien
5 tenen knoflook
4 dl bouillon ( zelf gemaakt of van blokje)
1 dl rode wijn
Groot blikje tomatenpuree
1 tl geraspte schil van een citroen
3 gedroogde tomaten op olie (fijn gesneden)
1 klein bekertje zure room
1 eetlepel paprikapoeder
1 Rode en 1 groene paprika.
Wat bloem om het vlees door te halen.
2 el maïzena.
1 tl karwijzaad.


Verder heb je nodig


Hulpmiddelen; BK-Slowcooker Of elektrische slowcooker. Of Oven Of gewoon een Juspan, Scherp mes, Schaal.


Goulash a la louise - Slowcooker oven of gas
Goulash a la louise - Slowcooker oven of gas
Goulash a la louise - Slowcooker oven of gas
Goulash a la louise - Slowcooker oven of gas

Gewoon even gespeeld met ingrediënten voor Goulash, net een beetje anders dan anders dus is het "a la Louise" geworden.
Dit is dus niet het echte originele `Hongaarse Goulash` recept maar wij vonden het heerlijk en daarom wil ik dit recept op Smulweb delen.
Het idee van de Runder en Hamlappen komt van een Hongaarse vriend van ons en hij maakt zijn Goulash altijd met Rund en Varkensvlees.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Week de BK- slowcooker 20 minuten in koud water. (Of gebruik je elektrische slowcooker of stoofpan)
Doe ondertussen de bloem in een kom en meng er peper/zout erdoor.
Het vlees in grove stukken snijden en door de bloem halen.
Uien pellen en in ringen snijden.
Paprika`s halveren, zaad en zaadlijsten verwijderen en in reepjes/stukjes snijden.
Spekblokjes zachtjes uitbakken, als ze bruin zijn uit pan halen.

Bereidingswijze

Bij het vet van de spekblokjes 1 el boter toevoegen.
Het vlees in gedeeltes aanbraden, niet te veel tegelijk anders gaat het vlees koken ipv braden.
Ui, paprika, tomatenpuree, paprikapoeder, gedroogde tomaten toevoegen.
Knoflook erboven uitpersen en even goed mengen.
Nu alles in de slowcooker doen.
De bouillon met de wijn toevoegen.
De BK-Slowcooker in een koude oven op 175°C zetten voor ongeveer 2½ . (afhankelijk van het vlees en je oven) elektrische slowcooker duurt langer.
Ongeveer 20 minuten voor het gerecht gaar is 2 eetlepels maïzena mengen met ongeveer1 eetlepel koud water en tezamen met het bekertje zure room, de citroenrasp en het karwijzaad toevoegen.
Heb je een elektrische slowcooker dan duurt dit ongeveer 7-8 uur. Heb je geen slowcooker dan de oven zetten op 160- 170°C voor ongeveer 3 uur. Of gewoon op het gas in de braadpan duur dan ongeveer 2- 3 uur.

Serveertip

Wij hebben het gegeten met rijst en super simpel met wat rucola, komkommer en tomaat met wat kruiden erover. (meer had dit gerecht niet nodig)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van alidada


Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van alidada
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top