1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Stoofperen
  6. Stoofperen

Stoofperen

Door: janvee

  • Nederlands, Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 05-10-2009

Ingrediënten 4 personen


Rode wijn
Stoofperen
Suiker
Kruidnagel
Jeneverbes
Kaneelpijpje


Verder heb je nodig


Grote pan
Schilmes


Zoet bijgerecht voor de koude dagen.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Schil de stoofperen.
Snijd ze in 2en of in 4en. En ontdoe ze van het klokhuisje.

Bereidingswijze

Zet een grote pan op het fornuis. Doe de peen in de pan en vul het af met rodewijn.(ik heb alle restjes die ik bewaar in de fles gebruikt. Maar een nieuwe fles aanspreken mag ook natuurlijk) Voeg 3 grote lepels suiker toe. 5 kruidnagels en 5 jeneverbessen en een pijpje kaneel erin en breng het voorzichtig aan de kook.
Laat het geheel 3 a 4 uur stoven.

Serveertip

Warm als vervanger van groente.
Zowel koud als warm voor een dessert met slagroom en/of ijs



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van janvee
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top