1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Ossobuco
  6. Ossobuco met sinasappelgremoulata

Ossobuco met sinasappelgremoulata

Door: victorv

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 04-10-2009

Ingrediënten 4 personen


1 sinaasappel, schoongeboend, 3 eetlepels olijfolie, 700 g rib-runderlappen, in 4 stukken, 1 ui, in grove stukken, 2 stengels bleekselderij, in stukken, 2 winterwortels, in reepjes, 2 blikken tomatenblokjes (a 400 g), 1/2 bakje verse peterselie plat (a 15 g), fijngesneden, 2 tenen knoflook, gesnipperd



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Rasp de helft van de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Verhit de olie in een braadpan. Bestrooi de runderlappen met zout en (versgemalen) peper. Bak het vlees op hoog vuur rondom bruin aan. Schep de ui, de bleekselderij en de winterpeen bij het vlees in de pan en bak de groenten al omscheppend nog 2-3 minuten mee. Schenk het sinaasappelsap en de tomatenblokjes erbij. Breng het langzaam aan de kook en stoof het vlees in 2 tot 2 1/2 uur met de deksel op de pan zacht en gaar. Schep de sinaasappelrasp, de peterselie en de knoflook door elkaar (dit mengsel heet gremoulata). Breng het stoofvlees op smaak met zout en (versgemalen) peper. Serveer met de gremoulata naar smaak. Lekker met tagliatelle of met brood om in de saus te dopen.

Bron

Allerhande



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van victorv
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top