Vegetarische nasi met ei
- Indonesisch, Hoofdgerecht
- 0-10 min.
Ingrediënten 4 personen
- 1 schaal nasi-bami groenten (500 gram)
- 4 eetlepels olie
- 1 bakje tofu roerbakreepjes pittig gekruid (180 gram)
- 1 zak peen julienne (150 gram)
- 4 eieren
- 2x 2bakjes 1-minuut basmati rijst (à 300 gram, AH huismerk)
- 2 eetlepels ketjap manis
Voorbereiding
Verwijder de steel en zaadlijsten uit de rode peper (uit de schaal met nasi-bami groenten) en snijd deze in dunne ringen.
Bereidingswijze
- Verhit in een wok 2 eetlepels olie en bak de tofu, de rode peper, de peen en de nasi-bamigroenten (houd de taugé apart) ca. 4 minuten.
- Bak in een koekenpan in de rest van de olie 4 spiegeleieren.
- Verwarm in de magnetron de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Schep de rijst met de taugé door de groenten en bak 1 minuut mee.
- Voeg de ketjap en peper en zout naar smaak toe.
- Verdeel de nasi over 4 borden en leg er een spiegelei op.
Bron
Allerhande 10-2009
Serveertip
- Lekker met gefruite uitjes of kroepoek en warme pindasaus.
- Liever vlees of vis? Vervang de tofu dan door 300 gram kipblokjes of varkensreepjes of schep vlak voor opdienen 125 gram roze garnalen door de nasi.
- Ik heb de nasi gemaakt met omelet in plaats van spiegelei.