Vegetarische nasi met ei

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  • 0-10 min.
  • Vegetarische nasi met ei

    Vegetarische nasi met ei

    Vegetarische nasi met ei

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
  • 1 schaal nasi-bami groenten (500 gram)
  • 4 eetlepels olie
  • 1 bakje tofu roerbakreepjes pittig gekruid (180 gram)
  • 1 zak peen julienne (150 gram)
  • 4 eieren
  • 2x 2bakjes 1-minuut basmati rijst (à 300 gram, AH huismerk)
  • 2 eetlepels ketjap manis
    Boodschappen bestellen

    Voorbereiding

    Verwijder de steel en zaadlijsten uit de rode peper (uit de schaal met nasi-bami groenten) en snijd deze in dunne ringen.

    Bereidingswijze

    • Verhit in een wok 2 eetlepels olie en bak de tofu, de rode peper, de peen en de nasi-bamigroenten (houd de taugé apart) ca. 4 minuten.
    • Bak in een koekenpan in de rest van de olie 4 spiegeleieren.
    • Verwarm in de magnetron de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    • Schep de rijst met de taugé door de groenten en bak 1 minuut mee.
    • Voeg de ketjap en peper en zout naar smaak toe.
    • Verdeel de nasi over 4 borden en leg er een spiegelei op.

      Bron

      Allerhande 10-2009

      Serveertip

      • Lekker met gefruite uitjes of kroepoek en warme pindasaus.
      • Liever vlees of vis? Vervang de tofu dan door 300 gram kipblokjes of varkensreepjes of schep vlak voor opdienen 125 gram roze garnalen door de nasi.
      • Ik heb de nasi gemaakt met omelet in plaats van spiegelei.

        Dit recept is te vinden in:

        Log in om een reactie te plaatsen

        Bewaren in kookboek

        Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

        Over de plaatser

        christine5 avatar
        christine5

        Doorsturen

        Home Recepten