1. Home
  2. Recepten
  3. Heerlijke stoofschotel, (slowcooker/oven of gas)

Heerlijke stoofschotel, (slowcooker/oven of gas)

  •  ,
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 04-10-2009

Ingrediënten 4 personen


Riblappen (ongeveer 700 gram en in niet te kleine blokjes gesneden)
10 Roma tomaten (of andere) Ontveld en in stukken gesneden.
½ liter runderbouillon
4 tenen knoflook (velletje eraf maar heel laten)
5 flinke uien (gesneden hoeft niet zo fijn)
1 appel (klokhuis verwijderd, geschild en in stukjes)
6 gedroogde tomaten op olie (fijn gesneden)
Tabasco flinke scheut.
Rode wijn (flinke scheut).
Worcestershiresauce (flinke scheut)
Chilipoeder (ongeveer ½ theelepel)
1 kilo aardappelen. (Geschild en in stukjes gesneden).
Wat Bloem (om het vlees door te wentelen)
Vloeibare braadboter met wat olijfolie toegevoegd. (mag je geen boter dan enkel olijfolie)
Flink wat zwarte peper uit de molen.
Zout naar smaak.


Verder heb je nodig


Kom/ braadpan/ slowcooker/ of stoofpan voor gas of oven.

Heerlijke stoofschotel, (slowcooker/oven of gas)
Heerlijke stoofschotel, (slowcooker/oven of gas)
Heerlijke stoofschotel, (slowcooker/oven of gas)
Heerlijke stoofschotel, (slowcooker/oven of gas)
Heerlijke stoofschotel, (slowcooker/oven of gas)
Heerlijke stoofschotel, (slowcooker/oven of gas)

Ik had van alles en nog wat in huis en met het komende herfstweer weer eens zin in een stoofschotel.
Het is een eenpansmaaltijd geworden. Makkelijker kan het niet!
Hij is echt superlekker.
Heb je een BK-slowcooker pas dan de tijd aan (ik denk zo`n 2½ -3 uur).
Heb je geen slowcooker dan zet het gewoon op een heel laag pitje op het gas. De tijd moet je dan zelf even uitvinden maar proeven tussendoor is nooit een straf!
Hetzelfde geldt voor de oven, zet het in de oven op een lage temperatuur ± 160-170°C (hangt van je oven af) en kijk na een paar uur.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Vlees op kamertemperatuur laten komen.
Maal er wat zwarte peper over (nog geen zout)
Door wat bloem halen en aanbraden in de braadboter met olijfolie, eerst hoog en daarna vuur temperen.
Haal vlees uit de pan als het bruin is en doe in een kom.
Bak de ui op een matig vuur glazig en voeg de knoflooktenen toe.
Doe de ui/knoflook in de slowcookerschaal.
Bak de appel, voeg bij de ui in de schaal.
Bak de tomaten.
Voeg de aardappelen plus de gedroogde tomaten toe en laat zo`n 10 minuten zachtjes pruttelen.
Doe nu alles in de slowcooker (groenten eerst)
Vlees bovenop.
Roer door de bouillon de rode wijn, Worcestershiresauce,chilipoeder,tabasco en zout naar smaak.
Giet dit over de massa en zet de elektrische slowcooker aan. (of zet op een laag pitje ofin de oven.

Bereidingswijze

Bij mij duurde het ongeveer 8 uur en toen waren de aardappelen nog stevig en het vlees was super gaar.
De eerste 2 uur heb ik (de elektrische slowcooker) op hoog gezet, daarna 4 uur op medium en toen 2 uur op low. Het kan ook langer of korter duren dat hangt totaal van je slowcooker af.

Serveertip

Wij hebben wij het gegeten met Pittige Pompoen uit de oven (zie link recept) lekker met kastanje champignons gesmoord in wat roomboter met een paar hele teentjes knoflook en zout/peper.
De kruiden in het pompoengerecht passen uitstekend bij de stoofschotel en met de gestoofde champignons met knoflook was het een zeer goede combinatie.
Wij vonden dit beslist voor herhaling vatbaar.

link naar pittige pompoen
http://www.smulweb.nl/recepten/1369130/Pittige-rode-pompoen-uit-de-oven



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van alidada


Reacties (6)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van alidada
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top