1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Franse keuken
  5. Romige tonijntartaar

Romige tonijntartaar

Door: boursin

  • Frans, Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 02-10-2009

Ingrediënten 4 personen


* 1 courgette
* 80 gram Boursin roomkaas Knoflook en Fijne kruiden
* 1 theelepel verse dille
* 350 gram verse tonijn
* 1 ansjovisfilet
* 1 eetlepel kappertjes
* 1 sjalot
* limoen


Romige tonijntartaar
Romige tonijntartaar

Zeer fijngesneden verse tonijn op een groen bedje

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Was de courgette en snijd deze in zeer dunne plakjes, leg ze dakpansgewijs op de borden en dek ze af met folie.

2. Hak de dille fijn en roer dit door de Boursin roomkaas.

3. Hak de tonijn met een groot mes fijn of gebruik de staafmixer, leg het afgedekt in de koelkast.

4. Hak ook de ansjovis, de kappertjes en de sjalot heel fijn. Meng dit door de gehakte tonijn en roer er 4 eetlepels Boursin met dille door.

5. Schep de tonijntartaar op de courgette "carpaccio".

6. Leng de resterende Boursin met dille aan met wat water en schenk enkele druppeltjes over de courgettes.

7. Druppel wat limoensap over de tonijntartaar.

TIP: Druppel wat limoensap over de tonijntartaar.

Serveertip

Vis met rode wijn? Jazeker! Helemaal als het hier de zwemmende biefstuk, de tonijn, betreft. Verrukkelijk met lichtgekoelde Pinot Noirm Gamay of merlot (zonder hout). Voor wit verwijs ik graag naar de bijdragen uit de nieuwe wereld wat Chardonnay (unoaked) betreft. En ook Pinot Grigio doet zijn ding.

Bron

Kijk voor nog meer heerlijke recepten op Boursin.nl



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van boursin
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top