Briouats met gehakt, ei en kaas
- Marokkaans, Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 02-10-2009
Ja hoor....ik ben nog lang niet "uitgevarieerd" met die lekkere briouats-recepten (oftewel Marokkaanse loempiaatjes).
Dit is er ook weer zo één......
Ingrediënten
1 pak diepvries loempiavellen;1 pond rundergehakt;
komijnpoeder,paprikapoeder, peper en zout naar smaak;
2 teentjes (of meer) knoflook;
scheut olijfolie;
1/2 bosje fijngehakte platte peterselie (zie link onder dit recept);
1/2 bosje fijngehakte verse koriander (zie link onder dit recept);
3 grote eieren;
1 fijngehakte ui;
harissa (zie link onder dit recept);
1 pakje cheddar-kaasplakjes.
Voorbereiding
Vermeng in een kom het rundergehakt met de specerijen en het zout en de fijngehakte knoflooktenen.
Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en fruit daarin de fijngehakte ui.
Voeg het gehaktmengsel er aan toe en bak alles omscheppend rul.
Roer er dan de losgeklopte eieren doorheen tot die zijn gestold.
Laat afkoelen en schep er dan de fijngehakte platte peterselie en fijngehakte verse koriander doorheen.
Bereidingswijze
Smeer onderaan een ontdooide loempavel wat harissa, leg daar een plakje kaas op en schep daar wat van het gehaktmengsel op.
Rol dan op tot briouats (zie foto).
Doe hetzelfde met de rest van de loempiavellen tot het gehaktmengsel op is.
Bak de briouats in de hete olie goudbruin en knapperig.
Laat goed uitlekken op keukenpapier.
KRULPETERSELIE, PLATTE PETERSELIE EN VERSE KORIANDER (klik)
ZELF HARISSA MAKEN (klik)
Bron
http://marokkaansarabisch-koken.vijftigplusser.nl/?page=weblog
Laatste reacties
Dit was een heerlijk voorgerechtje. Ook de kinderen hebben er enorm van gesmuld. Bedankt. groeten, Michel
Klinkt zalig .. Heb nogal wat harissa in huis, dus zal het zeker eens uitproberen .. alleen zonder kaas, omdat ze daar allergisch voor zijn .. maar volgens mij maakt dat niet zo veel uit ...
Hoi Amber. Zag het oproepje van Monique en hoopte dat je een recept op Smulweb zou zetten.. Neem je recept gaarne mee,mmm lekker! Bedankt en groetjes,Lut.