Kruidige pruimentaart

  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 01-10-2009
  • Kruidige pruimentaart

    Kruidige pruimentaart

    Kruidige pruimentaart

  • Kruidige pruimentaart

    Kruidige pruimentaart

    Kruidige pruimentaart

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen

Ingrediënten
225 g rietsuiker
500 g stevige pruimen
200 g boter, op kamertemperatuur
½-1 theelepel koekkruiden
4 eieren
200 g bloem, gezeefd
dichte taartvorm (24 cm), ingevet
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 160 graden

Bereidingswijze


Bestrooi de bodem van de ingevette vorm met 2 eetlepels rietsuiker.
Halveer de pruimen, verwijder de pit en leg ze met de opengesneden kant
dicht tegen elkaar aan in de vorm.
Klop in een kom met een mixer de boter met de rest van rietsuiker,
de koekkruiden en een mespunt zout heel romig.
Klop de eieren er stuk voor stuk doorheen.
Spatel de bloem deel voor deel door het botermengsel.
Zorg ervoor dat alle bloem wordt opgenomen.
Schep het beslag op de pruimen.
Zet de vorm op het rooster in het midden van de oven en bak de taart in
circa 1 uur gaar.
Controleer het bakken met een satéstokje; komt dit droog uit de cake, dan
is hij gaar.

Laat de cake 15 minuten in de vorm afkoelen.
Keer hem op een rooster en laat de cake verder afkoelen.

Serveertip

Lekker met zure room of geklopte slagroom.

Wees zuinig met de koekkruiden. Ze moeten de smaak van de pruimen
ondersteunen, niet overheersen.

Laatste reacties

iggy1 avatar
iggy1 02-10-2009

Nou,daar loop ik ook niet van weg!Lijkt me heerlijk!Groetjes Irene.

canadutch avatar
canadutch 02-10-2009

Vind pruimen taart heerlijk en dit recept ziet er goed uit, ga het deze weekend direct even proberen, bedankt Willeke!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten