Loempia met prei en paddestoelen
- 20-30 min.
- Geplaatst op 01-10-2009
dti kan als voorgerecht geserveerd worden
Ingrediënten 6 personen
1/2 ui1 teen knoflook
1/2 wortel
1 prei
200 gr. paddestoelen naar smaak
2 eetl. ganzevet of boter
4 takjes peterselie
zout en peper
12 loempiavellen
olie om te frituren
Voorbereiding
was de groenten en snijd ze fijn
pel en snipper de ui
snijd de paddestoelen in stukjes
Hak de peterselie fijn
Laat de loempiavellen eventueel ontdooien
verwarm de olie tot 180 graden
Bereidingswijze
Fruit de ui met knofook in het ganzevet of de boter. Voeg de prei, de wortel, de peterselie en de paddestoelen toe en smoor dit zachtjes. Maak op smaak met peper en zout
Beleg de loempivellen met dit paddestoelenmengsel en rol ze strak op, strijk de randen in met water en druk goed aan.
Frituur de loempia`s in olie van 180 graden in ca 3 minuten goudbruin
Bron
Foodies
Serveertip
serveer per persoon 2 loempia`s p een bedje van sla
Geef er eventueel een sausje van creme fraische bij aangemaakt met kruidennaar smaak
Laatste reacties
Ook lekker Susan. Ga ik een keer maken voor ons nichtje die vegetarisch eet. Leuk recept! Groetjes, Petra
Helaas is er iets foutgegaan, is al doorgegeven aan de redaktie, die zouden de overige recepten verwijderen maar dat is nog niet gebeurd,ik heb het er maar 1xopgezet en zelf verwijderen lukt ook niet susan
20x hetzelfde recept? Iets fout gegaan zeker?