Haringtartaar met hollandse garnalensalade

  • Nederlands, Tussengerecht
  • 20-30 min.
  • Haringtartaar met hollandse garnalensalade

    Haringtartaar met hollandse garnalensalade

    Haringtartaar met hollandse garnalensalade

Mooie variatie op garnalen cocktail,net even weer wat anders.
Op de foto zie je de sla niet.
Foto: variatie Heilbot-Garnalen-Tonijn

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
3 gefileerde haringen, tartaar gesneden
100 gr. Hollandse garnalen
2 tomaten in vieren gesneden en van pitjes ontdaan, daarna in reepjes snijden
1/2 groene paprika,zaadlijsten verwijderen en in stukjes snijden
2 aardappelen gekookt, laten afkoelen en in blokjes snijden
2 eetl. mayo
2 eetl. yoghurt
1 eetl. vers gehakte bieslook
krop krulsla
peper en zout uit de molen
bakje tuinkers
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Pan,mes ,snijplank

Voorbereiding

Maak van de mayo, yoghurt een saus en maak dit op smaak met peper en zout.
Roer de bieslook, tomaat, aardappel en de paprika door de saus.
Laat dit minimaal, afgedekt, een 1/2 uur in de koelkast staan.

Bereidingswijze

Meng de haring en de garnalen door de salade.

Bron

Tijd voor vis en Korrie

Serveertip

Maak een bedje van de krulsla en drapeer hier de salade over.
Garneer met plukjes tuinkers.
Variatie: laat de tomaat en paprika weg, voeg stukjes appel en kaas toe.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

korriecorrect avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten