Haringtartaar met hollandse garnalensalade
- Nederlands, Tussengerecht
- 20-30 min.
Mooie variatie op garnalen cocktail,net even weer wat anders.
Op de foto zie je de sla niet.
Foto: variatie Heilbot-Garnalen-Tonijn
Ingrediënten 4 personen
3 gefileerde haringen, tartaar gesneden100 gr. Hollandse garnalen
2 tomaten in vieren gesneden en van pitjes ontdaan, daarna in reepjes snijden
1/2 groene paprika,zaadlijsten verwijderen en in stukjes snijden
2 aardappelen gekookt, laten afkoelen en in blokjes snijden
2 eetl. mayo
2 eetl. yoghurt
1 eetl. vers gehakte bieslook
krop krulsla
peper en zout uit de molen
bakje tuinkers
Benodigdheden
Pan,mes ,snijplank
Voorbereiding
Maak van de mayo, yoghurt een saus en maak dit op smaak met peper en zout.
Roer de bieslook, tomaat, aardappel en de paprika door de saus.
Laat dit minimaal, afgedekt, een 1/2 uur in de koelkast staan.
Bereidingswijze
Meng de haring en de garnalen door de salade.
Bron
Tijd voor vis en Korrie
Serveertip
Maak een bedje van de krulsla en drapeer hier de salade over.
Garneer met plukjes tuinkers.
Variatie: laat de tomaat en paprika weg, voeg stukjes appel en kaas toe.