Pad thai

  • Thais, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 29-09-2009
  • Pad thai

    Pad thai

    Pad thai

Hmmmmmm, als je van pittig houdt.....

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
200 gr noedels, 2 el ongezouten pinda`s, 4 el wok-olie of zonnebloemolie, 2 teentjes knoflook - fijngehakt, 2 rode uien - fijngehakt, 2 rode chilipepers - fijngehakt, 2 eieren - geklutst, 2 el oestersaus, 1 el bruine suiker, 3 el limoensap, 4 el tamarindepasta - aangelengd met een beetje water, 100 gr taugé, 2 el gehakte koriander (vers of diepvries).
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Kook de noedels. Giet ze af en spoel er koud water over zodat ze niet te gaar worden. Rooster de pinda`s in een hete droge koekenpan. laat ze iets afkoelen en hak ze grof.

Bereidingswijze

Verhit olie in een wok en bak de knoflook, ui en pepers. Schep het geklutste ei erdoor en laat dit al roerend stollen. Voeg de oestersaus, suiker, limoensap en tamarinde toe en verhit dit geheel goed. Schep de taugé en noedels door en roerbak 2-3 minuten. Garneer met pinda`s en koriander.

Bron

Boodschappen

Serveertip

Ipv pinda`s kan je ongezouten cashewnoten gebruiken.

Door de zaadjes en de zaadlijsten van de rode pepers te verwijderen zal het gerecht iets minder pittig worden. het beste kan je met wegwerphandschoenen werken. Zo blijven je vingers vrij van het scherpe van de rode peper. Kan behoorlijk pijnlijk zijn als je per ongeluk je vingers aflikt of in je ogen wrijft.

Laatste reacties

karinkip avatar
karinkip 20-12-2011

Lekker,lekker!!Ik had dit laatst gegeten in een vietnamees restaurantje.Het recept komt vrij aardig overeen met wat ik daar at,alleen zat daar nog geraspte wortel bij.Ik ga het binnenkort eens maken naar jou recept.Bedankt!Groetjes Karin

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten