Pittige mangochutney
- Multi-cultureel, Saus/dressing
- 30-60 min.
Ingrediënten
2 half rijp mango`s, in kleine blokjes gesneden (zo 1 kilo)2 grote uien, heel fijn
2 grote teentjes knoflook, heel fijn
2 rode pepers, zonder zaden, geel fijn
150 g blanke rozijnen
250 g, bruine suiker of lichte rietsuiker
2 t gemberpoeder
2 t kerriepoeder
1/4 t cayenne
1 vol t zout
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 2249,38 kcal |
Koolhydraten | 521,73 g |
Eiwitten | 15,20 g |
Vetten | 3,63 g |
Bereidingswijze
1. Kook alle ingrediënten voor 3/4 - 1 uur op zacht voor tot een dikke saus/chutney. Let wel dat aan het einde van kooktijd de saus niet aan de bodem vast branden. Roer met een houten lepel over bodem.
2. Als chutney nog te grote stukken bevat na koken. kan jij met een garde het nog fijner maken of voor nog een fijner chutney, kan jij dit in een keukenmachine nog gladder krijgen, maar ik verlies een chutney met iets meer structuur erin.
3. Doen hete chutney in schone potjes.
Bron
Kerrie uit een Multiculturele keuken
Serveertip
Als het afgekoeld is, kan jij dit al direct eten.
Heerlijk in ovenschotels of kerrie gerechten. Ook bij gebraden vlees op BBQ past deze chutney goed bij.
Voor iets minder pittige chutney, gebruik jij 1 rode pepertje.
Eten met:
- Eenvoudige aardappelsalade met chutney-mayonaise
- Bobotie
- Rijstsalade
- Vleeskerrie
- Gebakken of geroosterd vlees
Zien ook mijn artikel: Chutney-atjar-pickle-sambal Uit Een Multiculturele Keuken