Pittige mangochutney

  • Multi-cultureel, Saus/dressing
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 28-09-2009
  • Pittige mangochutney

    Pittige mangochutney

    Pittige mangochutney

  • Pittige mangochutney

    Pittige mangochutney

    Pittige mangochutney

  • Pittige mangochutney

    Pittige mangochutney

    Pittige mangochutney

  • Pittige mangochutney

    Pittige mangochutney

    Pittige mangochutney

  • Pittige mangochutney

    Pittige mangochutney

    Pittige mangochutney

  • Pittige mangochutney

    Pittige mangochutney

    Pittige mangochutney

Deel dit recept

Ingrediënten
2 half rijp mango`s, in kleine blokjes gesneden (zo 1 kilo)
2 grote uien, heel fijn
2 grote teentjes knoflook, heel fijn
2 rode pepers, zonder zaden, geel fijn
150 g blanke rozijnen
250 g, bruine suiker of lichte rietsuiker
2 t gemberpoeder
2 t kerriepoeder
1/4 t cayenne
1 vol t zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Kook alle ingrediënten voor 3/4 - 1 uur op zacht voor tot een dikke saus/chutney. Let wel dat aan het einde van kooktijd de saus niet aan de bodem vast branden. Roer met een houten lepel over bodem.
2. Als chutney nog te grote stukken bevat na koken. kan jij met een garde het nog fijner maken of voor nog een fijner chutney, kan jij dit in een keukenmachine nog gladder krijgen, maar ik verlies een chutney met iets meer structuur erin.
3. Doen hete chutney in schone potjes.

Bron

Kerrie uit een Multiculturele keuken

Serveertip

Als het afgekoeld is, kan jij dit al direct eten.
Heerlijk in ovenschotels of kerrie gerechten. Ook bij gebraden vlees op BBQ past deze chutney goed bij.
Voor iets minder pittige chutney, gebruik jij 1 rode pepertje.

Eten met:
- Eenvoudige aardappelsalade met chutney-mayonaise
- Bobotie
- Rijstsalade
- Vleeskerrie
- Gebakken of geroosterd vlees

Zien ook mijn artikel: Chutney-atjar-pickle-sambal Uit Een Multiculturele Keuken

Laatste reacties

zizypha avatar
zizypha 01-03-2015

@Einnia Mijn recept, (niet op Smulweb)minstens 1 jaar in de koelkast. Heel veel zaken staan in mijn tropische woonplaats nu eenmaal in de koelkast. Bij de buren 3 weken :D want dan is het al op namelijk ;) Succes C

Einnia avatar
Einnia 01-03-2015

Lijkt me heerlijk! Wie kan me vertellen hoe lang ik het goed kan houden in een fles??? bvd

Peterrabbit avatar
Peterrabbit 15-09-2013

Heerlijke chutney, goeie combi met de pittige rundvleescurry van leni.

Capellenaartje avatar
Capellenaartje 14-11-2012

Heb hem meegenomen want het lijkt me heerlijk. Maar hoort er geen azijn bij de ingrediënten te staan? Graag jouw antwoord.....

RobQuebec avatar
RobQuebec 08-10-2012

Hoi Deon, ik heb je mango chutney in de kookgroep Chutneys geplaatst. Groeten Rob

Nicky666 avatar
Nicky666 25-05-2012

Ben je de azijn vergeten te vermelden, of is dit echt jouw recept zoals het hoort?

marya1 avatar
marya1 14-03-2012

ook deze gevonden ook maar gelijk meenemen

ArualB avatar
ArualB 29-11-2011

Ik heb je chutney vanavond gegeten samen met de aardappel,wortel,ui schotel met kaassaus van Louise, we hebben gesmuld! Lekkere combinatie. Groetjes, Laura

kluys1205 avatar
kluys1205 29-08-2010

Hoi Deon, hoe lang kan ik jouw chutney in afgesloten potjes bewaren. Bewaren: in de koelkast of op een donkere koele plek. Ik ben heel benieuwd naar je reactie. Groetjes Jac

kaatjess avatar
kaatjess 18-10-2009

Hoi Deon, ik heb je mangochutney gemaakt en ook met bruine basterdsuiker. Ik had geen rozijnen in huis dus heb ik dadels in kleine stukjes gesneden en die erin gedaan. En het was heerlijk, dat ga ik zeker vaker maken maar dan doe ik het met rozijnen. Bedankt voor het recept, Groetjess kaatje.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten