Penne met geitenkaas

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Penne met geitenkaas

    Penne met geitenkaas

    Penne met geitenkaas

Type pasta, vegetarisch, Koken met wijn,
Kooktechniek koken
Bevat Energie 650 kCal- Eiwit 19 g- Vet 37 g- Koolhydraten 60 g (per eenpersoonsportie)

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
300 g penne rigate (pasta)
1/2 zakje pijnboompitten (a 65 g)
200 g zachte geitenkaas, zonder korst
200 ml droge witte wijn
2 sjalotten, gesnipperd
250 ml slagroom
1 zakje verse munt (15 g), blaadjes gescheurd
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Kook de penne beetgaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan lichtbruin en laat ze op een bord afkoelen. Verbrokkel de zachte geitenkaas. Breng de wijn met de gesnipperde sjalotten in een wijde pan aan de kook en laat het vocht op hoog vuur tot de helft inkoken. Schenk de room erbij en verwarm de saus nog 2-3 minuten. Neem de pan van het vuur en schep de helft van de geitenkaas en munt door de saus. Schep de penne door de muntsaus en verdeel het gerecht over vier warme, diepe borden. Meng de rest van de geitenkaas en munt met de pijnboompitten en strooi dit over de pasta.

Bron

AllerHande 03 2006

Serveertip


Vervang deze geitenkaas eventueel door smeerbare, zachte geitenkaas (2 doosjes à 150 g, Chavrine). Laat de kaas in de room smelten en garneer met de pijnboompitten en munt.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

koelekoe avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten