Dashi
- Japans, Soep
- 30-60 min.
Basisbouillon voor een aantal sauzen uit de Japanse keuken, waaronder ponzu en gomazu.
Ingrediënten
1,5 liter water15 gram kombu (gedroogd breedbladig Japans zeewier)
35 gram bonitovlokken (vlokken van gestoomde, gerookte en vervolgens gedroogde bonito-tonijn)
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 52,90 kcal |
Koolhydraten | 1,25 g |
Eiwitten | 10,06 g |
Vetten | 0,55 g |
Bereidingswijze
Verwarm het water met de kombu op een laag vuur. Verwijder het zeewier net voor het water begint te koken, zo ontstaat er geen schuim op de bouillon. Voeg de bonitovlokken toe en neem de pan van het vuur. Wacht tot de vlokken naar beneden zijn gezonken in de pan en giet de dashi door een fijne zeef.
Bron
http://www.meerdanvlees.nl/index.php?target=products&product_id=189