Dashi

  • Japans, Soep
  • 30-60 min.
  • Dashi

    Dashi

    Dashi

Basisbouillon voor een aantal sauzen uit de Japanse keuken, waaronder ponzu en gomazu.

Deel dit recept

Ingrediënten
1,5 liter water
15 gram kombu (gedroogd breedbladig Japans zeewier)
35 gram bonitovlokken (vlokken van gestoomde, gerookte en vervolgens gedroogde bonito-tonijn)
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 52,90 kcal
Koolhydraten 1,25 g
Eiwitten 10,06 g
Vetten 0,55 g

Bereidingswijze

Verwarm het water met de kombu op een laag vuur. Verwijder het zeewier net voor het water begint te koken, zo ontstaat er geen schuim op de bouillon. Voeg de bonitovlokken toe en neem de pan van het vuur. Wacht tot de vlokken naar beneden zijn gezonken in de pan en giet de dashi door een fijne zeef.

Bron

http://www.meerdanvlees.nl/index.php?target=products&product_id=189

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

tevredenria avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten