Garnalen in pikante roomsaus

  • Frans, Lunch/Brunch
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 26-09-2009
  • Garnalen in pikante roomsaus

    Garnalen in pikante roomsaus

    Garnalen in pikante roomsaus

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1kg grote, ongepelde zoetwatergarnalen(diepvries)
1kg trostomaten
1 à 2 eetlepels sambal
1,25ml zure room of crème fraîche
6 teentjes knoflook
50g boter of 5 eetlepels olijfolie
2 eetlepels gedroogde Provençaalse kruiden
peper
zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220ºC. Laat de garnalen als ze diepgevroren zijn eerst ontdooien. Ontvel de trostomaten door ze kruiselings in de snijden en in heet water te dompelen. Snijd de ontvelde tomaten in kleine stukjes. Schep de stukjes tomaat in een kom, meng er eerst de sambal door en vervolgens de room. Plet de teentjes knoflook.
Verhit de boter of olie in een grote aardewerken schaal en bak hierin samen met de geplette teentjes knoflook de garnalen. Voeg zout naar smaak toe en doe er de Provençaalse kruiden bij. Giet het tomatenroommengsel over de garnalen. Xet de schaal circa. een uur in de voorverwarmde oven. Serveer dit gerecht met pasta. Bij voorkeur schelpjespasta want daar gaat de saus lekker inzitten, en geef er een gemengde salade van eikenbladsla en rucola bij met een vinaigrette van olijfolie en citroensap.

Serveertip

Hoewel in dit gerecht sambal naar eigen keuze kan worden toegevoegd, moet met name sambal djuruk het in dit recept bijzonder goed. Deze sambal is op basis van sinaasappels gemaakt.
Omdat de garnalen nog van hun staartjes moeten worden ontdaan, is het wel zo prettig vingerbakjes op tafel te zetten. Doe er eventueel een schrijfje citroen bij.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten