De gehaktbal van het team van De Librije
- Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 26-09-2009
Ingrediënten 4 personen
400 g rundergehakt2 eetlepels ketjap manis
2 eetlepels grove mosterd
zout naar smaak
1 theelepel cayennepeper
2 kleine eieren
80 g paneermeel
3 eetlepels boter
1 pot vleesfond (380 ml)
Bereidingswijze
Meng alle bovenstaande ingrediënten (behalve de boter en de vleesfond) en kneed het gehakt met de hand tot alle ingrediënten goed zijn gemengd. Verdeel het in 4 porties en draai er ballen van. Laat de ballen afgedekt 30 minuten rusten in de koelkast. Verhit de boter in een braadpan en braad de ballen hierin rondom bruin aan. Schenk de fond erbij en laat de ballen onder af en toe keren, met de deksel schuin op de pan, in 45 minuten op laag vuur gaar worden.
Bron
Allerhande 2008
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties