De gehaktbal van het team van De Librije

  • Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 26-09-2009
  • De gehaktbal van het team van De Librije

    De gehaktbal van het team van De Librije

    De gehaktbal van het team van De Librije

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 g rundergehakt
2 eetlepels ketjap manis
2 eetlepels grove mosterd
zout naar smaak
1 theelepel cayennepeper
2 kleine eieren
80 g paneermeel
3 eetlepels boter
1 pot vleesfond (380 ml)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Meng alle bovenstaande ingrediënten (behalve de boter en de vleesfond) en kneed het gehakt met de hand tot alle ingrediënten goed zijn gemengd. Verdeel het in 4 porties en draai er ballen van. Laat de ballen afgedekt 30 minuten rusten in de koelkast. Verhit de boter in een braadpan en braad de ballen hierin rondom bruin aan. Schenk de fond erbij en laat de ballen onder af en toe keren, met de deksel schuin op de pan, in 45 minuten op laag vuur gaar worden.

Bron

Allerhande 2008

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten