1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Franse keuken
  5. Crème brûlée

Crème brûlée

Door: kb14

  • Frans, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 26-09-2009

Ingrediënten 4 personen


1 vanillestokje
250 ml slagroom
250 ml melk
5 eierdooiers
100 g suiker
50 g witte basterdsuiker


Verder heb je nodig


Eenpersoonsovenschaaltjes (inhoud ca. 150 ml)

Crème brûlée
Crème brûlée

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 125 ºC. Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Breng de slagroom met de melk, het vanillemerg en -stokje aan de kook en laat dit op laag vuur 5 minuten trekken. Verwijder het vanillestokje. Klop met de mixer de dooiers met de suiker tot een bleke, romige crème. Schenk de hete room erbij terwijl je stevig klopt. Blijf kloppen tot het mengsel wat dikker wordt. Schenk de eierroom in de schaaltjes en zet ze voorzichtig op het rooster in de oven. Laat de crème brûlée in 45 minuten gaar worden. Hij is klaar als hij helemaal gestold is. Laat de crème brûlée op kamertemperatuur afkoelen en verder opstijven. Dek de schaaltjes af als de crème is afgekoeld en zet ze minimaal 2 uur in de koelkast om goed koud te worden. Verwarm de ovengrill voor tot deze gloeiend heet is. Haal de crèmes uit de koelkast en bestrooi ze met een dun laagje basterdsuiker. Zet de schaaltjes vlak onder het grillelement tot de suiker gesmolten is en bruin begint te kleuren. Let op: dit duurt maar 1 minuut!

Bron

Allerhande 2007



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kb14
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top