Twentse bakleverworst met prei-wortelstamppotje

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 26-09-2009
  • Twentse bakleverworst met prei-wortelstamppotje

    Twentse bakleverworst met prei-wortelstamppotje

    Twentse bakleverworst met prei-wortelstamppotje

Internet staat er vol van: Bakleverworst is nergens meer te krijgen. Nou, mijn slager heeft er genoeg van! Surf maar eens naar meerdanvlees.nl!

In het Zuiden noemen ze het geloof ik beuling. Bij ons volop te verkrijgen, en net zo lekker als vroeger. Meestal wordt de bakleverworst gewoon gebakken en op brood gegeten. Maar er zijn hier en daar leuke receptjes te vinden. Een aardige variant is deze:

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Benodigdheden voor 4 personen:

8 dikke plakken bakleverworst
1 ui
1 kg prei
250 gram winterpeen
750 gram aardappel
1 el geconcentreerde runder- of kalfsfond
1 dl water
1 dl witte wijn
zout & peper
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 508,66 kcal
Koolhydraten 52,65 g
Eiwitten 16,61 g
Vetten 21,00 g
Benodigdheden
Stamper.

Voorbereiding

Snipper de ui, snij de wortel in plakjes. Maak de prei goed schoon en snij deze in stukjes van ongeveer 2 cm.

Bereidingswijze

Verhit boter in een pan en fruit hierin de kleingesneden ui 3 minuten. Voeg de stukjes prei, de plakjes wortelen en de aardappelblokjes toe en fruit alles onder regelmatig omscheppen 5 minuten. Voeg de fond, het water en de witte wijn toe en breng het geheel aan de kook. Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat alles 25 minuten zachtjes koken. Verhoog de warmtebron weer en laat alles indampen tot het meeste vocht weg is. Even doorstampen met een klontje boter. Pas op dat het niet aanbrandt! Breng op smaak met wat peper en zout. Verhit nu wat boter in een koekenpan en bak de plakken bakleverworst op hoog vuur zo snel mogelijk tot een knapperig korstje ontstaat aan beide kanten. Leg het stamppotje op borden en dresseer hier twee plakken bakleverworst per persoon overheen.

Bron

http://www.meerdanvlees.nl/index.php?target=products&product_id=327

Serveertip

Witte wijn. Een Gewürztraminer zou niet misstaan. Een pinot grigio kan ook goed.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten