Carrot cake ( overheerlijke worteltaart )

  • Engels, Banket
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 26-09-2009
  • Carrot cake ( overheerlijke worteltaart )

    Carrot cake ( overheerlijke worteltaart )

    Carrot cake ( overheerlijke worteltaart )

120 minuten wachten

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
1 kleine winterwortel (ca. 200 g)
200 g boter
150 g fijne kristalsuiker
2 eieren
200 g zelfrijzend bakmeel
1 theelepel kaneel
125 g blanke rozijnen (zakje a 250 g)
100 g verse roomkaas (kuipje a 150 g)
125 g poedersuiker (strooibus a 250 g)
1 zakje vanillesuiker
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
bakpapier
ingevet vierkant bakblik, 20 x 20 cm

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 175 °C. Bakpapier op bodem van bakvorm leggen. Wortel dun schillen en dan raspen. (In magnetron) 150 g boter smelten. In kom gesmolten boter, geraspte wortel, suiker, mespunt zout en eieren met mixer of garde mengen.
Bakmeel boven ei-wortelmengsel zeven en kaneel erdoor kloppen. Rozijnen erdoor roeren en beslag in bakvorm gieten.
Wortelcake in midden van oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar bakken. Gaarheid testen door in cake te prikken met satéstokje (het stokje moet schoon uit de cake komen). Cake uit oven nemen en minstens 1 uur laten afkoelen.

Bereidingswijze

Rest van boter zacht laten worden (niet smelten). Roomkaas, poedersuiker en vanillesuiker met mixer erdoor roeren, tot glad glazuur ontstaat. Cake uit bakvorm nemen en op serveerschaal leggen. Glazuur met spatel over cake uitstrijken, glazuur langs rand laten druipen. Cake nog 15 min. in koelkast zetten, zodat het glazuur weer wat opstijft (het glazuur wordt niet hard).
Cake in 4 blokken snijden en deze diagonaal of recht halveren. Of serveer de wortelcake als petit-fours. Maak dan wel anderhalf keer zoveel glazuur. Snijd de cake voor het glazuren in 16 blokjes, bestrijk ze met glazuur en leg elk blokje in een papieren cakevormpje.

Bron

Allerhande april 2003

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

sylviamonaghan avatar
sylviamonaghan 04-04-2011

Echt heerlijke cake, bedankt voor het recept! Ik heb er nog wat noten door gedaan, lekker knapperig. Ik vind de cake overigens zoet genoet om ook zonder glazuur te eten.

sammywammy avatar
sammywammy 12-08-2010

hij smaakt echt heerlijk!

jacgueline avatar
jacgueline 28-09-2009

Jaren geleden dit al een keer gemaakt maar ik was het recept kwijt fijn dat ik hem weer heb groetjes Jacgueline

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten