1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Pladijs(schol) met rozemarijn

Pladijs(schol) met rozemarijn

Door: suzy2550

  • Belgisch, Ovenschotel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 24-09-2009

Ingrediënten 4 personen


1 grote pladijs
500 g krielaardappelen
4 teentjes knoflook
3 takjes rozemarijn
2 tomaten
olijfolie
1 eetlepel fijn gehakte platte peterselie
peper en zeezout


pladijs met rozemarijn
pladijs met rozemarijn

Pladijs is en blijft goed goedkoop, dat maakt deze vis niet minder lekker. Pladijs is een magere vissoort die net zoals alle vissoorten veel eiwitten, vitaminen en mineralen bevat.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Kook de aardappeltjes in gezouten water gedurende 15 minuten. Giet af en laat wat afkoelen. Snijd de krieltjes in twee en houd bij.
2. Snijd de tomaten in schijfjes. Trek de blaadjes van 2 rozemarijntakjes. Hak de blaadjes grof.
3. Steek een takje rozemarijn en een fijn gehakte teen knoflook in de pladijs. Peper en zout ook de binnenkant van de vis.
4. Bestrijk een grote ovenschotel met ruim olijfolie. Leg de pladijs in het midden van de schotel. Peper en zout.
5. Leg er de aardappelen rond. Bedek de vis zelf met schijfjes tomaat. Bestrooi de schotel met drie fijn gehakte teentjes knoflook. Bestrooi ook met de blaadjes rozemarijn. Overgiet met een streepje olijfolie.
6. Schuif de vis in de voorverwarmde oven die staat afgesteld op 210°C. Laat 10 tot 15 minuten braden. Overgiet een paar keer met het braadvocht. Haal de gare vis uit de oven en bestrooi met fijn gehakte peterselie. Serveer.

Bron

Visinfo.be



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van suzy2550
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top