Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Saltimbocca
  5. Saltimbocca

Saltimbocca

Door: lenteszomers

  • Italiaans,
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 24-09-2009

Ingrediënten 4 personen


8 kleine kalfsoester
8 plakken prosciutto
8 salieblaadjes
2 el olijfolie
60 gr boter
1,85 dl droge witte wijn of droge marsala


Verder heb je nodig


Plastic folie

Saltimbocca
Saltimbocca

Gemaakt, Gegeten, Goedgekeurd

Ontdek meer:

Voorbereiding

Leg het vlees tussen twee vellen plasticfolie en sla het met een houten hamer gelijkmatig (of pannetje met stevige bodem) plat. Bestrooi het met een beetje zout en peper. Snijd de plakken prosciutto even groot als de kalfsoesters. Bedek elke kalfsoester met een plak prosciutto en leg er een salieblad op. Maak het geheel vast met een houten prikker.

Bereidingswijze

Verhit de olie en de helft van de boter in een grote Koekenpan. Braad het vlees in porties met de prosciutto bovenop een matig vuur 3-4 minuten of tot het kalfsvlees net gaar is. Leg elke portie op een heet bord.

Giet de olie uit de pan en doe de wijn erin. verhit op hoog vuur tot de wijn tot de helft is ingekookt en schraap aangebakken stukjes van de bodem van de pan. Smelt de rest van de boter erdoor en breng op smaak. Lepel de saus over het vlees en serveer het.

Bron

De complete keuken van Italië



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lenteszomers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top