1. Home
  2. Recepten
  3. Griekse keuken
  4. Gigantes met kippen levertjes

Gigantes met kippen levertjes

Door: migobgr

  • Grieks, Ovenschotel
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 24-09-2009

Ingrediënten 4 personen


500 gr gigantes (reuzen bonen).
1 grote ui fijn gehakt.
4 teentjes knoflook fijn gehakt.
1 prei in ringen gesneden, ( groen en wit).
250 gr rijpe tomaten fijn gehakt.
3 soeplepels olijfolie.
500 gr kippen levertjes.
1 soeplepel dill fijn gehakt.
1 soeplepel peterselie fijn gehakt.
150 ml witte wijn.
zout en pepeper naar smaak.


Verder heb je nodig


Mes, snijplank, koekepan, bowl, hoge druk pan, pyrex, ondiepe pan.

Gigantes met kippen levertjes
Gigantes met kippen levertjes

Reuzen bonen met kippen levertjes

Ontdek meer:

Voorbereiding

Doe de bonen met ruim water in een bowl tenminste 8 uur om ze te laten zwellen, ( beter is de avond tevoren overnacht).
Uit laten lekken, goed wassen en opnieuw uitlaten lekken.
30 minuten voorkoken in de hoge druk pan, zodat ze goed zacht zijn.
In een ondiepe pan koken we de levertjes 3 minuten, laten afkoelern en in blokjes snijden.
Verhit de olijfolie in een koekepan en bak de lever blokjes 5 minuten tot ze bruin zijn, voeg wijn, peterselie en dill toe en kook 6 min. meer.

Bereidingswijze

In een pyrex doen we de bonen, ui, knoflook, prei en tomaat en de levertjes goed doorelkaar mengen.
Verwarm de oven voor tot 200 C en bak het bonen mengsel 35-40 min, af en toe wat water of groente boullion toevoegen

Serveertip

Serveer warm of koud met een warme bruine baquette en een frisse groene salade, lekker met koud bier.

Bron

Traditionnel Grieks recvept



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van migobgr
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top