Bloemkooltaart

  • Vegetarisch,
  • 30-60 min.
  • Bloemkooltaart

    Bloemkooltaart

    Bloemkooltaart

Hartige taart met bloemkool. Makkelijk en vegetarisch. Ook lekker met broccoli, of een combinatie van bloemkool en broccoli.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 bloemkool
1 pakje roomkaas met kruiden (boursin, paturain, eigen merk...)
3 eieren
5 plakjes bladerdeeg
150 ml melk
beetje boter/olie om in te vetten
evt. 50 g geraspte kaas
zwarte peper
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 463,80 kcal
Koolhydraten 25,21 g
Eiwitten 17,79 g
Vetten 31,49 g

Voorbereiding

Bladerdeeg laten ontdooien. De roomkaas uit de koelkast halen, dan wordt hij zachter en mengt hij sneller.

Bereidingswijze

Kook de bloemkool gaar. Roer de roomkaas, de eieren en de melk goed door elkaar. Op smaak brengen met peper. Bekleed de ingevette vorm met de bladerdeeg. Maak van de bloemkool kleine stukjes en leg het in de vorm. Giet het eiermengsel eroverheen. Strooi eventueel de kaas erover.
Bak een half uur in de oven op 180 graden.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

sonap avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten