Bloemkooltaart
- Vegetarisch,
- 30-60 min.
Hartige taart met bloemkool. Makkelijk en vegetarisch. Ook lekker met broccoli, of een combinatie van bloemkool en broccoli.
Ingrediënten 4 personen
1 bloemkool1 pakje roomkaas met kruiden (boursin, paturain, eigen merk...)
3 eieren
5 plakjes bladerdeeg
150 ml melk
beetje boter/olie om in te vetten
evt. 50 g geraspte kaas
zwarte peper
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 463,80 kcal |
Koolhydraten | 25,21 g |
Eiwitten | 17,79 g |
Vetten | 31,49 g |
Voorbereiding
Bladerdeeg laten ontdooien. De roomkaas uit de koelkast halen, dan wordt hij zachter en mengt hij sneller.
Bereidingswijze
Kook de bloemkool gaar. Roer de roomkaas, de eieren en de melk goed door elkaar. Op smaak brengen met peper. Bekleed de ingevette vorm met de bladerdeeg. Maak van de bloemkool kleine stukjes en leg het in de vorm. Giet het eiermengsel eroverheen. Strooi eventueel de kaas erover.
Bak een half uur in de oven op 180 graden.