1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Krokant gebakken en gemarineerde speklappen

Krokant gebakken en gemarineerde speklappen

Door: antpe

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 24-09-2009

Ingrediënten 4 personen


1 dl. sojasaus
3 teentjes knoflook
30 gr. verse gember
1 kleine ui
1 tl. sambal
1 laurierblad
600 gr. magere speklappen
1/2 l. kippebouillon
boter


Krokant gebakken en gemarineerde speklappen
Krokant gebakken en gemarineerde speklappen

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Een saus roeren van soja, knoflookpuree, fijngehakte gember, geraspte ui, sambal en verkruimelde laurier en hierin de speklappen 2 dagen koel wegzetten. Af en toe omleggen.
De speklappen in een pan met de marinade en de kippebouillon 15 min koken, droogdeppen en in een koekenpan met hete boter snel krokant bakken.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van antpe
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top