1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Parelhoen met paddestoelensaus

Parelhoen met paddestoelensaus

Door: iggy1

  • Belgisch, Ovenschotel
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 24-09-2009

Ingrediënten 4 personen


* 1 panklare parelhoen,
* 50 g boter,
* 150 g kastanjechampignons,
* 100 g oesterzwammen,
* 100 g shii-takes,
* 40 g verse zilveruitjes of kleine sjalotjes,gepeld,
* 200 g gerookt spek in reepjes,
* 1/2 glas rode wijn,
* 1 dl rode port,
* 4 dl gevogeltefond[pot] of eventueel gevogeltebouillon,
* versgemalen zwarte peper,
* zout.


Verder heb je nodig


Ovenschaal - pannetje - aluminiumfolie - vergiet - grote pan - keukenpapier - 4 mooie borden.

Parelhoen met paddestoelensaus
Parelhoen met paddestoelensaus

Heerlijk mals herfstgerecht.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden C.

Bereidingswijze

Smelt de boter en leg de parelhoen in de Ovenschaal,kruid met versgemalen peper en zout,overgiet met de boter.
Zet de schaal in de voorverwarmde oven en laat 45 minuten braden,overgiet regelmatig met de braadjus.
Wrijf de paddestoelen schoon en snij in grove stukken.
Blancheer de spekreepjes in kokend water,laat uitlekken,dep droog.
Haal de parelhoen uit de oven,wikkel in aluminiumfolie en laat rusten.
Giet de braadjus in de grote pan en warm op,voeg de paddestoelen,de uitjes en de spekreepjes toe en laat op een hoog vuur fruiten.
Voeg de rode wijn,de port en de fond toe,kruid met zout en peper en laat inkoken.
Versnijd de parelhoen en doe de botten en de vleugeltjes bij de saus,laat nog 10 minuutjes garen.
Snij het roze vlees in plakjes en schik deze op warme[!]borden,schenk de paddestoelensaus erover.

Serveertip

Bestrooi met wat fijngehakte peterselie.Heerlijk met zelfgemaakte appelmoes of stoofpeertjes,spruitjes en aardappelkroketjes.

Bron

Uit-magazine.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van iggy1
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top