Stamppot van savooiekool en ananas

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Stamppot van savooiekool en ananas

    Stamppot van savooiekool en ananas

    Stamppot van savooiekool en ananas

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kg aardappelen
1 kg savooiekool of groene kool
30 gram boter
1 eetlepel kerrie
1 blikje ananas
200 gram ham
2 deciliter melk
100 gram geraspte kaas
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
ovenschaal

Voorbereiding

Aardappelen schillen en gaar koken in water met zout. De kool in reepjes snijden, wassen en laten uitlekken. Boter smelten en kerrie toevoegen. Kool in de boter doen en op hoog vuur laten slinken. Ongeveer 5 minuten laten stoven. De ananas laten uitlekken.

Bereidingswijze

De ham in blokjes snijden. Warm de ham en de ananas mee met de kool. De aardappelen afgieten en met de melk fijn stampen tot een puree. Het kool mengsel erdoor heen scheppen. Overdoen in een ingevette schaal. Strooi de kaas erover. Zet de schaal 10 minuten in een voorverwarmde oven van 225 graden C.

Bron

robancona

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

planco avatar
planco

Doorsturen

Home Recepten