Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Gehakt
  6. Gehakt patè

Gehakt patè

Door: antpe

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 23-09-2009

Ingrediënten 4 personen


1 kg. gehakt half om half
250 gr. varkenslever
2 sneden brood
flinke scheut sherry
2 eieren
10 gr. zout
peper,
nootmuskaat
Chilipoeder
kruidnagelgruis
1 ui
1 potje gevulde olijven
5 zoetzure augurken
150 gr. ontbijtspek.


Gehakt patè
Gehakt patè
Gehakt patè
Gehakt patè

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maal de lever of snijd de lever in kleine stukjes.
Week het brood in de sherry.
Vermeng het gehakt met de lever, het brood, eieren, en zout. Maak het mengsel op smaak met peper, nootmuskaat, chilipeper, en kruidnagelgruis.
Snijd de ui, de olijven en de augurken in stukjes en roer ook deze ingrediënten door het gehaktmengsel.
Bekleed de vorm met plakjes spek, leg hierop het gehaktmengsel en dek dit af met het overgebleven spek.
Garneer de schotel met laurierblaadjes en leg het deksel op de pot. Zet de pot in een voorverwarmde oven. ca. 175*C.
Laat het gerecht in ca. 1 1/2 uur gaar worden.
Giet het overtollige vet eraf en laat de patè afkoelen.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van antpe
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top