Cantharellen in gembersaus

  • Vegetarisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 23-09-2009
  • Cantharellen in gembersaus

    Cantharellen in gembersaus

    Cantharellen in gembersaus

Lekker spicy,vegetarisch herfstgerecht.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
* 5 eetl zonnebloemolie,
* 1.5 kopje fijngehakte ui,
* 3 eetl verse geraspte gemberwortel,
* 2 gehakte tenen knoflook,
* 1 afgestreken theel cayennepeper,
* 1 pond nieuwe aardappeltjes,
* 1 pond cantharellen,
* versgemalen zwarte peper,
* zout,
* 2 theel komijnzaadjes,
* 1.5 theel vers citroensap,
* 2 eetl verse gehakte koriander.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Wok- koekenpannetje.

Voorbereiding

Kook de aardappeltjes een paar minuutjes voor in gezouten water.

Bereidingswijze

Verhit de olie in de wok en bak hierin de ui goudbruin.
Voeg de gember,de knoflook en de cayennepeper toe en roerbak 1 minuutje mee.
Doe de aardappeltjes erbij en schep ze goed door de olie,doe de cantharellen erbij en schep om.
Doe een deksel op de wok en laat het 15 minuutjes zachtjes bakken.
Rooster de komijnzaadjes in het koekenpannetje op een hoog vuur en strooi ze over de cantharellenschotel.
Bestrooi vlak voor het serveren met de koriander en besprenkel met het citroensap.

Serveertip

Ik vind het erg lekker met gestoofde witlof en een groene salade.

Laatste reacties

jaani avatar
jaani 25-07-2011

Hallo Iggy, Heerlijk je cantharellen recept. Heb het vanavond gemaakt. Groetjes, Marijke

alie2 avatar
alie2 23-09-2009

Ik weet wat ik a.s. zondag ga eten. groetjes Alie

alie2 avatar
alie2 23-09-2009

Ik weet wat ik a.s. zondag ga eten. groetjes Alie

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten