Chocolade-peren semifreddo

  • Italiaans, Nagerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 23-09-2009
  • Chocolade-peren semifreddo

    Chocolade-peren semifreddo

    Chocolade-peren semifreddo

Eigenlijk stelt het maken van dit gerecht niet zoveel voor,maar lekker dat het is!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
* 4 rijpe geschilde handperen in stukjes,
* 1 theel kaneelpoeder,
* 15 eetl poedersuiker,
* 1 eetl citroensap,
* 3 repen chocolade,extra puur,van elk 100 gram,
* 1 pakje soja of room cuisine.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
afsluitbare diepvriesdoos - steelpan - staafmixer - kom - rasp - 4 schaaltjes.

Bereidingswijze

Pureer met de staafmixer de peren met het citroensap en de poedersuiker.
Breek 2.5 repen chocolade in stukjes,doe ze in de steelpan en laat ze samen met de room cuisine op een heel laag vuur al roerend smelten,het moet volledig glad zijn.
Meng de gesmolten chocolade met de perenpuree en laat het afkoelen.
Doe het over in de diepvriesdoos en sluit hem af.
Laat de semifroddo in 2-3 uur half bevriezen,waarbij je de eerste 2 uur regelmatig roert.
Verdeel over 4 mooie schaaltjes en rasp er de rest van de chocolade over.

Bron

Nando.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten