Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Australische keuken
  4. Australian meatloaf

Australian meatloaf

Door: iggy1

  • Australisch, Ovenschotel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 23-09-2009

Ingrediënten 6 personen


* 500 g uien,in halve maantjes,
* 45 g boter,
* 1 kilo runder- of lamsgehakt,
* 3 sneden witbrood in kleine blokjes,
* 300 ml melk,
* 4 eieren,
* 30 g gedroogde abrikozen in kleine stukjes,
* 1 fijngehakte appel,
* 50 g Sultana rozijnen,
* 15 g kerriepoeder,
* 45 ml versgeperst citroensap,
* 30 g abrikozenjam,
* versgemalen zwarte peper,
* flink zout,
* 2 fijngehakte teentjes knoflook,
* 5 g koenjit/kurkuma/geelwortel,
* verse citroenschijfjes.


Verder heb je nodig


Flinke ovenschaal - grote koekenpan - grote kom - oven.

Australian meatloaf
Australian meatloaf

Heel bijzonder Australisch gerecht,smeuiig,zoet en kruidig.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Vet de Ovenschaal goed in met boter.
Verwarm de oven voor op 180 graden C.

Bereidingswijze

Smelt de boter in de Koekenpan en fruit hierin de uien,voeg het gehakt toe en bak het geheel bruin,haal van het vuur.
Mix in een kom 60 ml melk met 1 ei en het brood.
Doe er de abrikozen,de appel,de rozijnen,de abrikozenjam,kurkuma,kerrie,citroensap,knoflook,zout en versgemalen peper bij en meng goed door elkaar.
Voeg deze mix toe aan het gehaktmengsel en meng door elkaar.
Doe het mengsel over in de ovenschaal,verdeel het goed over de schaal en druk stevig aan.
Leg er wat schijfjes citroen op.
Mix de rest van de melk met de 3 eieren en giet dit over de schotel.
Bak de meatloaf in 45 minuten gaar en lichtbruin.

Serveertip

Geef er een groene salade bij en lekker dikke sneden boerenbrood.

Bron

Francis.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van iggy1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top