Australian meatloaf

  • Australisch, Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 23-09-2009
  • Australian meatloaf

    Australian meatloaf

    Australian meatloaf

Heel bijzonder Australisch gerecht,smeuiig,zoet en kruidig.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
* 500 g uien,in halve maantjes,
* 45 g boter,
* 1 kilo runder- of lamsgehakt,
* 3 sneden witbrood in kleine blokjes,
* 300 ml melk,
* 4 eieren,
* 30 g gedroogde abrikozen in kleine stukjes,
* 1 fijngehakte appel,
* 50 g Sultana rozijnen,
* 15 g kerriepoeder,
* 45 ml versgeperst citroensap,
* 30 g abrikozenjam,
* versgemalen zwarte peper,
* flink zout,
* 2 fijngehakte teentjes knoflook,
* 5 g koenjit/kurkuma/geelwortel,
* verse citroenschijfjes.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Flinke ovenschaal - grote koekenpan - grote kom - oven.

Voorbereiding

Vet de ovenschaal goed in met boter.
Verwarm de oven voor op 180 graden C.

Bereidingswijze

Smelt de boter in de koekenpan en fruit hierin de uien,voeg het gehakt toe en bak het geheel bruin,haal van het vuur.
Mix in een kom 60 ml melk met 1 ei en het brood.
Doe er de abrikozen,de appel,de rozijnen,de abrikozenjam,kurkuma,kerrie,citroensap,knoflook,zout en versgemalen peper bij en meng goed door elkaar.
Voeg deze mix toe aan het gehaktmengsel en meng door elkaar.
Doe het mengsel over in de ovenschaal,verdeel het goed over de schaal en druk stevig aan.
Leg er wat schijfjes citroen op.
Mix de rest van de melk met de 3 eieren en giet dit over de schotel.
Bak de meatloaf in 45 minuten gaar en lichtbruin.

Bron

Francis.

Serveertip

Geef er een groene salade bij en lekker dikke sneden boerenbrood.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten