1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Slanke keuken
  5. Zalm
  6. Risotto met gerookte zalm

Risotto met gerookte zalm

  • Slanke keuken, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 22-09-2009

Ingrediënten 2 personen


1 bosuitje
± 6 dl visbouillon
1 eetlepel olie
peper
200 gram risottorijst
1 dl droge witte wijn
150 gram gerookte zalm
dille (vers of diepvries)



Risotto met gerookte zalm
Recept van het Voedingscentrum

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak de bosui schoon en snijd hem in smalle ringen.
Breng de visbouillon aan de kook.
Fruit het witte deel van de bosui met wat peper zacht in de olie. Voeg de rijst toe en roer tot alle korrels glanzen.
Giet de wijn er bij en wacht tot dit is opgenomen.
Voeg de helft van de bouillon toe en kook de rijst zacht. Voeg steeds wat bouillon toe. Kook de risotto in 20-25 minuten gaar.
Snijd de zalm in reepjes en meng ze met wat dille door de risotto.

Serveertip

Lekker met briccoli

Bron

Http://recepten.voedingscentrum.nl



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van maai1


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van maai1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top