Vis op Venetiaanse wijze

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Vis op Venetiaanse wijze

    Vis op Venetiaanse wijze

    Vis op Venetiaanse wijze

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
5 trostomaten;
5 eetlepels verse peterselie, plat;
6 eetlepels olijfolie;
1 kleine ui, gesnipperd;
3 teentjes knoflook, fijngesneden;
5 ansjovisfilets (blikje 46), fijngesneden;
600 g kabeljauwfilet;
1 laurierblad;
50 ml droge witte wijn
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 306,04 kcal
Koolhydraten 6,16 g
Eiwitten 29,44 g
Vetten 16,87 g
Benodigdheden
aluminiumfolie

Bereidingswijze

Snijd de tomaten kruislings in. Dompel ze 5 seconden in een pan kokend water en spoel ze af onder de koude kraan. Verwijder de velletjes van de tomaten en snijd ze in parten. Verwijder de zaadjes, snijd de rest in blokjes. Snijd 3 eetlepels peterselie fijn. Verhit de olie in een ruime pan met antiaanbaklaag en fruit de ui, de knoflook, de ansjovis en de 3 eetlepels peterselie 5 minuten. Bestrooi de kabeljauw met peper en zout en leg de vis in de pan. Voeg het laurierblad toe. Schenk de wijn erbij en laat 3 minuten koken, zodat de alcohol kan verdampen. Voeg de tomaten toe en stoof de vis op laag vuur met het deksel schuin op de pan in 12 minuten net gaar. Neem de vis uit de pan en houd hem warm op een bord onder aluminiumfolie. Laat het vocht in de pan op hoog vuur inkoken. Serveer de vis met de saus en bestrooi met de rest van de peterselie. Lekker met polenta of rijst en een frisse salade.

Bron

Allerhande 08 2009

Serveertip

Energie 365 kCal- Eiwit 29 g- Vet 26 g- Koolhydraten 3 g (per eenpersoonsportie)

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

defrens avatar
defrens

Doorsturen

Home Recepten