1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Mosselen in schelp met pesto, kaas en kerstomaatje

Mosselen in schelp met pesto, kaas en kerstomaatje

Door: marianneoud

  • Frans, Borrelhapje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 21-09-2009

Ingrediënten 24 personen


1 kilo mossellen
Basilicumpesto
Kerstomaatjes, gehalveerd
GARNERING
2 el olie voor het bakken
1 uit, fijngesnipperd
2 tomaten, fijngesneden
Zout en peper
2 el uitgeperst knoflook
200 gr geraspte cheddar



Verder heb je nodig


Grill

Mosselen in schelp met pesto, kaas en kerstomaatje
Mosselen in schelp met pesto, kaas en kerstomaatje

Waanzinnig mooie amuse of tapas hoe je het wil noemen. Voor een boeiende combinatie van smaak en kleur garneert u zowel met pesto als met kaas. Geef er verder vers gesneden stokbrood en boter bij.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak de mosselen klaar. Garneer de halve mosselen met pesto en halve kerstomaatjes.
Maak de garnering voor de rest van de mosselen,. Verhit de olie in een pan en voeg ui, tomaten, zout, peper en knoflook toe. Bak tot de uit zacht is en schep het mengsel in de mosselschelpen. Bestrooi ze met de geraspte kaas en gril ze circa 5 minuten of tot de kaas gesmolten is.

Bron

Tapas



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top